Lui Rizea ii place (politica facuta) cu durere

cristian

In urma cu cativa ani, in timpul primului mandat de deputat al social-democratului Cristian Rizea, i-am spus intr-o discutie fata in fata ca n-a fost ales parlamentar de Braila pentru cine stie ce merite personale, ci pentru ca a candidat in numele PSD-ului, partid care la acea vreme, ca scor electoral, “batea” tot ce prindea, in mediul rural. I-am explicat ca daca PSD-ul ar fi plimbat prin localitatile din circumscriptia lui un cactus cu o eticheta pe care scria “PSD”, iesea cactusul deputat.  Era o opinie personala pe care o sustin si acum, dar care l-a deranjat pe parlamentarul care la vremea respectiva se dadea rotund prin Braila, avand impresia ca este mare scula pe bascula. Nu stiu din alte puncte de vedere, dar din cel politic, nu era. Cand am vazut mai apoi in fotografii ce cateluse plimba prin Parlament (foto 1), am regretat momentul de sinceritate, fiindca mi-am dat seama ca cel care se dadea Machoman are si o latura sensibila, care trebuie tratata cu delicatete…

An dupa an, l-am vazut pe Cristian Rizea intrand intr-una in belele, una mai “picanta” decat alta, si m-am tot intrebat ce-o fi in mintea lui, de nu-si pune frana, desi stie foarte bine ca in calitate de om politic, este sub lupa ziaristilor, iar scandalurile de presa nu-i fac bine la imagine .…

Astazi, dupa mai bine 9 ani, am inteles, in sfarsit, de ce nu inceteaza sa-si faca rau singur. Astazi am citit o declaratie a deputatului de Braila, data dupa sedinta Comitetului Executiv al PSD, in care s-a luat decizia suspendarii lui Rizea din functia de presedinte PSD Sector 5, dupa o balacareala publica in care s-a implicat, tinta sa fiind un coleg de partid, Robert Negoita. Dupa ce si-a pus singur cenusa in cap si a declarat ca bine i-au facut presedintele Dragnea si Comitetul Executiv ca l-au suspendat din functie, Rizea a marturisit: “Chiar si eu am votat pentru suspendarea mea, in Comitetul Executiv!”.

Despre asta era vorba, deci…. Nu e vorba de faptul ca nu si-ar da seama ce face, ca l-ar lua pe dinainte gura, mana sau orice alta extremitate a corpului; nu, Rizea are tendinte de tip masochist: ii place (politica facuta) cu durere! Ii place sa si-o ia de la presa, ii place sa si-o ia de la colegii din partid si-n ultima instanta, ii place sa-si dea si singur la gioale, cand n-are alta cale.

N.r. – Ca sa elimin orice interpretari rautacioase, precizez ca atunci cand am vorbit despre “masochism”, m-am referit la acea parte a definitiei date de DEX care vorbeste despre “o atitudine a cuiva care gaseste satisfactie in propria suferinta, decadere sau umilire”. (sursa foto 1 – Infobraila)