Madalina Cochino este noul prefect al Brailei

5567_1548805085441717_2015829219287112500_n

Incepand de astazi, Braila are un nou prefect, in persoana Madalinei Cochino (foto). Ea ii va lua locul lui Lucian Nicu Olteanu, care a fost schimbat din functie, alaturi de alti 8 prefecti, in urma unei decizii luate in sedinta de astazi a Guvernului. Purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a explicat intr-o conferinta de presa: „Aceste schimbari de prefecti sunt doar o prima etapa, va mai urma o etapa, probabil saptamana viitoare. Suntem in proces de evaluare a candidatilor pentru postul de prefect, pe baza CV-urilor si a competentelor pe care persoanele indreptatite le pot avea. Guvernul evalueaza performantele acestora, dar tine cont si de faptul daca au calificarea necesara, au condus unitati administrative sau au acest grad de inspector guvernamental”. In rest, nu s-a dat deocamdata nicio explicatie oficiala, concreta, cu privire la ce i se reproseaza lui Olteanu.

In ceea ce o priveste pe Madalina Cochino, aceasta s-a nascut pe 24 decembrie 1979 si a urmat cursurile Facultatii de Drept din Galati, pe care a absolvit-o in anul 2004. Primul ei loc de munca a fost la Primaria Braila, unde a lucrat din 2004 si pana in prezent.

Precizam ca in urma cu circa o luna, comentand declaratiile premierului cu privire la evaluarea prefectilor si posibilele schimbari din functii la acest nivel, reprezentantii mai multor partide din Braila ne declarau ca nu vad niciun motiv pentru ca Lucian Nicu Olteanu sa fie inlocuit din functie, dat fiind ca acesta si-a indeplinit indatoririle corect, dovedind o completa neutralitate politica. Au fost insa si lideri politici locali care i-au reprosat acestuia intarzierea declararii vacante a postului de presedinte al CJ Braila dupa arestarea lui Gheorghe Bunea Stancu si implicit, intarzierea alegerii unui nou presedinte.