Nechita: Noul presedinte CJ Braila continua practicile PSD si vrea sa scape de oricine este incomod

P1120307

Consilierul judetean Ovidiu Nechita (PNL) ii acuza pe social-democrati ca pun la cale inlaturarea lui din Consiliului de Administratie al Spitalului Judetean Braila, astfel incat liberalii sa nu mai aiba acces din interior la informatii in legatura cu unitatea amintita. Ovidiu Nechita (foto) precizeaza, intr-un comunicat dat publicitatii, ca  a aflat ca alesilor judeteni le va fi supusa spre aprobare in sedinta din 29 februarie o noua componenta a Consiliului de Administratie la Spitalului Judetean de Urgente, initiativa fiind a PSD.

Consilierul liberal mai spune ca din luna decembrie 2015, de cand a fost ales in Consiliul de Administratie al Spitalului Judetean, nu a avut ocazia sa participe decat la singura sedinta CA, la care, de altfel, a si cerut sa se faca o ancheta in legatura cu intarzierea organizarii concursurilor pentru functii de conducere in spital: „Acum doua luni am fost desemnat sa reprezint Consiliul Judetean, ca membru in CA de la Spitalul Judetean Braila. Am participat la o singura sedinta, care a durat cinci minute, in care am solicitat declansarea unei anchete. Am dorit sa aflu care sunt motivele pentru care Departamentul de Resurse Umane de la spital nu organizeaza in termenele legale concursuri pentru funtiile de conducere. La Spitalul Judetean Braila a devenit obisnuinta ca sefii de sectii, de departamente, directorii sa fie numiti cu delegatie nu se organizeaza concursuri inainte de a expira delegatiile, asa cum prevede legea. Ne exprimam ingrijorarea ca acest joc al delegatiilor este folosit de directorul spitalului pentru a-i forta pe cei din conducere sa ia decizii la limita legalitatii, lucru pe care cineva care si-a castigat postul prin concurs s-ar putea sa il refuze”.

Nechita este convins ca “scoaterea lui din joc” este dorita de PSD pentru ca astfel liberalii sa nu mai poata afla direct de la sursa informatii in legatura cu problemele din Spitalul Judetean, sa nu mai poata cere explicatii pentru neregulile inregistrate si astfel, sa fie mai usor de ascuns problemele din unitatea medicala  amintita: „Lor nu le e teama ca m-as putea opune vreunei decizii, ca oricum PSD are majoritate in Consiliul de Administratie. Indepartarea mea are un singur scop: nimeni din afara PSD nu trebuie sa stie ce se intampla la Consiliul de Administratie de la Spital. Domnul Epureanu, noul presedinte al CJ Braila, continua aceeasi lipsa de transparenta stiuta de la Bunea-Stancu si continua practicile PSD si vrea sa scape de oricine este incomod”.