Nistor: Este inadmisibil ca autoritatile inca nu stiu de ce s-au imbolnavit copiii care ajung sa moara din cauza unei bacterii misterioase

10153857_1694082740877104_8032426273783620501_n

Deputatul UNPR de Braila Marioara Nistor se arata indignata de faptul ca la mai bine de 10 zile de la aparitia primelor cazuri de bebelusi care s-au imbolnavit de la o  bacterie misterioasa, autoritatile inca nu sunt capabile sa dea raspunsuri clare in legatura cu aceasta situatie. Marioara Nistor scrie pe o retea de socializare ca se dovedeste ca aceia care ar trebui sa se ocupe de acest caz “isi prind urechile” intr-o situatie in care mor copilasi: “Cosmarul de la Spitalul Marie Curie din Bucuresti continua. Din pacate, inca un copilas si-a pierdut viata in batalia cu o bacterie inca misterioasa. Mi se pare inadmisibil sa treaca atatea zile de la descoperirea cazurilor si autoritatile sa nu stie cauzele care au stat la baza imbolnavirii micutilor.
Imi place sa credem ca traim nu doar intr-o tara locuita, ci si administrata, care are mecanisme de siguranta publica, oameni competenti pe functii cheie. Din pacate, cei care ar trebui sa se ocupe de acest caz isi prind urechile intr-o situatie in care mor copilasi.
Autoritatile trebuie sa trateze cu responsabilitate situatia de criza macar in al doisprezecelea ceas. Nu poti sa stai linistit in momentul in care au murit 3 copii din cauze inca necunoscute. Este foarte grav ca la peste 10 zile de la aflarea despre aceasta criza institutiile noastre nu au fost capabile prin propriile forte sa gaseasca raspunsul la o intrebare cruciala: de ce s-au imbolnavit copiii?
Pentru modul in care a fost gestionata aceasta criza trebuie sa existe o asumare de raspundere din partea ministrului Sanatatii. Vorbim despre niste bebelusi care in mod evident s-au imbolnavit de la ceva, despre bebelusi care au murit sau care trec printr-o perioada ingrozitoare si nu putem accepta asa ceva”.