Simionescu: Comerciantii ambulanti nu-si scot munca, din castigurile pe care le obtin cu o masa ce ocupa 1 mp din domeniul public

rrr

Conducerea Primariei Braila nu considera ca prin acordarea unor suprafete de 1-2 metri patrati de pe domeniul public, cu titlu gratuit, comerciantilor ambulanti care ies pe strada si vand martisoare, flori sau alte produse de acest gen, de 1 si 8 Martie, se pierdeau cine stie ce sume din bugetul local. Dat fiind insa ca Prefectura a apreciat ca acordarea unei asemenea gratuitati nu este legala si a cerut eliminarea prevederii amintite, consilierii locali au aprobat astazi modificarea Regulamentului privind modul de inchiriere a bunurilor ce apartin domeniului public al municipiului Braila.

Viceprimarul Alexandru Danaila (PNL) a precizat ca aceasta prevedere a fost singura asupra careia Prefectura a avut observatii, restul regulamentului fiind considerat perfect legal: “Noi am propus si aprobat in CLM ca suprafetele de teren ce sunt acordate pentru tarabe la care se vand martioase,  flori, ce se comercializeaza de 1 si 8 Martie, de exemplu,  sa fie acordate gratuit. Prefectura a considerat ca nu pot fi acordate cu titlu gratuit aceste suprafete de pe domeniul public si acesta  este modificare care trebuie facuta in hotararea CLM. La nivelul legalitatii Regulamentului, luat ca intreg, nu au fost probleme”.

La randul sau, edilul-sef Aurel Simionescu (PSD) este sigur ca va fi tinta unor vorbe grele, pentru ca Primaria va cere taxa pentru 1 mp de teren si ca acei comercianti vor fi nevoiti sa prezinte mai multe documente, pentru a obtine acel spatiu pe care il folosesc doar cateva zile: “Municipalitatea va fi iarasi acuzata de birocratie, fiindca una e sa faci o solicitare de spatiu si sa-i dai aprobare pentru comercializarea martisoarelor sau florilor, si alta e sa faci toata documentatia necesara, atunci cand spatiul acordat pe domeniul public nu este cu titlu gratuit. De fapt asta a si fost ideea, cand am propus sa se acorde cu titlu gratuit: ca atata munca nu se poate recupera din castigurile de pe 1 metru patrat. Dar daca nu se doreste sa dam cu titlul gratuit, nu mai dam…”.