Simionescu: Discutia cu privire la pozitia mea in PSD Braila a durat cinci minute

P1100766

Primarul Brailei, Aurel Simionescu, ne-a confirmat ca in urma discutiilor cu colegii de partid de la finele saptamanii trecute, s-a decis ca dupa iesirea sa din arest, sa-si reia functia de presedinte executiv al organizatiei judetene PSD si sa-si continua activitatea politica din aceasta pozitie de conducere. Simionescu a declarat pentru MD Press ca discutiile in legatura cu revenirea sa in functie au fost foarte scurte, insa au fost necesare, pentru a nu lasa nedezbatut un subiect care trebuia punctat: “Eu sunt in continuare presedinte executiv la PSD Braila; ceea ce am fost, am si ramas. Domnul Ion Rotaru este directorul de campanie pentru alegerile locale, ne facem treaba si asta este. Nu am discutat altceva, am vrut doar sa inchidem un subiect pe care puteau sa apara discutii. L-am inchis in cinci minute si dupa ceea, doua ore am discutat pregatirea campaniei, atat cu primarii, intr-o prima intalnire, cat si cu reprezentantii organizatiei municipale, la o a doua intalnire”.

Cat despre posibilitatea organizarii de alegeri interne in PSD, pentru desemnarea unui presedinte al organizatiei judetene, Simionescu a precizat ca acest lucru nu se va intampla in niciun caz inainte alegerile locale: “Nu se pune problema de asa ceva, acum ne pregatim de alegerile locale. Si acum, sincer: daca o sa castigam alegerile, suntem buni, daca nu, nu mai conteaza ca am fost presedinti alesi, sau interimari”.

Amintim ca discutia cu privire la statutul lui Aurel Simionescu in partid  a avut loc in contextul in care acesta a stat in arest 10 zile, acuzat fiind de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu si schimbare, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene. Ulterior, o instanta a Curtii de Apel Galati a decis ca primarul Brailei sa fie cercetat in continuare in stare de libertate.