Simionescu: I-am spus doamnei Cochino ca in ultimii ani, in Braila, prefectii n-au stat mai mult de un an

P1080272

Primarul Brailei, Aurel Simionescu, declara ca a aflat de la ziaristi despre schimbarea din functie a prefectului judetului, Lucian Nicu Olteanu. Simionescu ne-a spus astazi ca nu are idee ce anume a determinat Guvernul sa-l inlocuiasca pe Olteanu, dat fiind ca acesta si-a desfasurat corect activitatea si nu au aparut probleme deosebite nici in relatia sa cu sefii administratiei locale, nici in functionarea Prefecturii, ca institutie: “N-am avut niciun semnal in legatura cu aceasta schimbare din functie a prefectului, informatia am primit-o de la presa. Nu stiu care a fost motivul inlocuirii domnului Olteanu, dar eu plec de la premisa ca se doreste sa se faca bine… Personal, nu am vazut o problema, nu am avut nicio problema cu fostul prefect, domnul Olteanu, dar logica este una care tine de optiunea Guvernului,  poate de intinerire – daca poate fi vorba de intinerire -, poate de alte lucruri pe care nu le stim noi.

Cat despre noul prefect, am avut o discutie cu doamna Cochino, dansa poate avea o sansa deosebita – este tanara, e de profesie jurist. Ea nu este inalt functionar public – nici domnul Olteanu nu era -, dar ei pot face cursuri pentru a deveni inalti functionari publici. Eu i-am spus insa doamnei Cochino, la o discutie informala, ca in ultimii ani, in judetul Braila, nu a stat mai mult de un an un prefect, deci trebuie sa-si asume si o anumita fragilitate a functiei amintite, din acest punct de vedere”.

Intrebat daca se asteapta sa fie schimbat si subprefectul Tiripa in viitorul apropiat, dat fiind ca si acesta a fost numit tot pe vremea guvernarii Ponta, Simionescu a comentat: “Daca mergem pe logica Guvernului, probabil ca da, numai ca eu am mai spus si cand au fost alte cazuri de acest gen ca nu cred ca este bine sa schimbam intreaga echipa, cineva trebuie sa asigure o continuitate la Prefectura. Nu stiu care va fi optica guvernamentala, dar daca ma intrebati pe mine, parerea mea este ca subprefectul ar trebui sa ramana macar o vreme, pana se familiarizeaza noul prefect cu activitatea respectiva”.

Amintim ca pana ieri, cand a fost numita prefect al judetului Braila, Madalina Cochino a lucrat in subordinea lui Simionescu, avand functia de inspector in cadrul Primariei municipiului.