Varga, despre Legea defaimarii: Un demers legislativ ipocrit, care il descalifica pe Dragnea ca om politic

11933493_515634175265746_4070628407481463770_n

Deputat PNL de Braila Vasile Varga apreciaza ca asa-numita “Lege a defaimarii”, initiata de presedintele PSD, Liviu Dragnea, reprezinta pur si simplu o incercare de ingradire a libertatii de exprimare si o incalcare a principiilor fundamentale ale democratiei. Varga sustine ca acest demers legislativ ”ipocrit” il descalifica pe deputatul Dragnea ca om politic, dar si ca parlamentar: <<PNL crede cu tarie ca actiunile anti-democratice ale PSD si incercarile domnului Dragnea de a ingradi libertatea de exprimare trebuie sa fie condamnate cu vehementa si fara echivoc. Legea Dragnea sau Legea ”defaimarii”, cum a mai fost numita, trebuie respinsa in integralitate, nu doar amendata. In calitate de parlamentari liberali, datoria noastra este de a proteja prin orice demers democratic si procedural posibil libertatea de exprimare, conditie esentiala a unui regim democratic. O eventuala lege care sa priveasca promovarea tolerantei trebuie sa porneasca de la zero, cu dezbateri publice asumate inainte ca proiectul de act normativ sa intre in procedura parlamentara la vot. Pozitionarea domnului Liviu Dragnea si a PSD-ului in postura de militanti ai tolerantei este putin credibila, in conditiile in care pana acum Dragnea si-a dovedit mai degraba ”abilitatea desavarsita” in a cenzura nu doar dreptul la libera exprimare, dar si dreptul la vot, iar PSD a demonstrat ca este fidel practicilor epocii comuniste, practici care tradeaza mentalitatea unui partid ramas tributar acestor uzante cand se punea botnita presei si libertatii de exprimare a societatii romanesti. In opinia PNL, nu este nicidecum vorba despre educatie sau prevenire a intolerantei, abuzului, calomniei, insultei sau discriminarii, ci este in fapt o incercare lipsita de onestitate si respect de a incalca principiile fundamentale ale democratiei, precum libertatea de opinie, si de a ridica cenzura la rang de politica de stat.

PNL considera ca un astfel de demers ipocrit il descalifica pe domnul Dragnea ca om politic si il invalideaza ca parlamentar prin simplul fapt ca acesta ar trebui sa stie ca rolul sau rezida tocmai in apararea democratiei, a principiilor si libertatilor de exprimare care au fost atat de scump platite si atat de greu castigate la Revolutia din 1989. Este evident ca aceste excese si derapaje nu puteau veni decat din partea PSD si a domnului Dragnea, partid care nu are rusine, onoare si respect fata de cetatenii pe care ii reprezinta astazi sau, mai mult, fata de cei care s-au jertfit acum 26 de ani tocmai pentru libertate si opinie. Este clar ca au reminiscente comuniste si o singura preocupare: aceea de a detine controlul si puterea, indiferent daca aceasta inseamna sa aduca atingere unor drepturi inviolabile si garantate de Constitutie, precum libertatea de gandire si de exprimare. PNL este de parere ca proiectul Dragnea reprezinta un atentat la libertatea de expresie garantata de Constitutie. Desi legislatia in vigoare contureaza foarte clar regulile de conduita pe care fiecare cetatean trebuie sa le respecte si care sunt in acord cu normele democratice si constitutionale, PSD impune, prin majoritatea pe care o controleaza, o lege vadit neconstitutionala. PNL a fost dintotdeauna aparatorul si promotorul libertatilor individuale si de aceea va milita impotriva unor astfel de practici si va respinge intotdeauna demersuri de natura a ingradi libertatea de exprimare”.

Amintim  ca Legea defaimarii a picat ieri la vot, in plenul Camerei Deputatilor, insa Liviu Dragnea a anuntat ca va initia din nou o astfel de lege, cu acelasi continut.