Vasile Varga: Alegerea primarilor intr-un singur tur ar crea premise periculoase, precum lipsa legitimitatii si a reprezentativitatii

P1100389

Deputatul PNL de Braila Vasile Varga sustine hotarat necesitatea alegerii primarilor in doua tururi, chiar daca liberalii nu mai au practic nicio sansa sa impuna aceasta modalitate de vot, pentru alegerile locale din vara. Vasile Varga apreciaza, intr-un comunicat de presa, ca prin refuzul constant de a lua in discutie un asemenea proiect legislativ, PSD dovedeste care are „o mentalitate retrograda, prin care vrea sa domine in continuare o comunitate locala, impotriva vointei acelei comunitati”: „Partidul National Liberal isi reafirma pozitia ferma pentru alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, demers necesar pentru exercitarea unui vot corect, legitim, reprezentativ si pentru o competitie echitabila. Aceasta este singura modalitate corecta si democratica de exercitare a unui drept constitutional in alegerea reprezentatilor comunitatilor locale.

Prin refuzul constant de a lua in discutie un asemenea proiect legislativ, PSD vrea ca majoritatea sa se supuna minoritatii, impotriva oricarei norme de bun simt, comportament obisnuit pentru un partid care a incercat sa limiteze acccesul romanilor din Diaspora in sectiiile de vot si care a initiat Ordonanta de Urgenta nr. 55, privind traseismul politic, inainte de alegerile prezidentiale din anul 2014. Astazi, domnul Liviu Dragnea impune PSD aceeasi mentalitate retrograda, prin care vrea sa domine in continuare o comunitate locala, impotriva vointei acelei comunitati

PNL a initiat si a depus, inca din 23 septembrie 2015, o propunere legislativa de modificare a Legii 115/2015, prin care a solicitat introducerea sistemului de vot in doua tururi la alegerile pentru functia de primar.

Pentru PSD, alegerile locale din 2016 nu reprezinta decat o noua etapa  prin care sa-si impuna oamenii in functii publice, administrative, chiar si in dauna dreptului cetatenilor de a decide printr-o majoritate daca primarul pe care il aleg este potrivit sau nu sa reprezinte cel mai bine interesele comunitatii lor. Alegerea primarilor intr-un singur tur, asa cum doreste PSD, ar crea premise periculoase pe scena politica romaneasca, cum ar fi lipsa legitimitatii si a reprezentativitatii, a directionarii procesului electoral spre interesul propriu al unui individ sau grup politic”.