Viorel Mortu: In 2016 s-a marit de 5 ori suma alocata finantarii culturii si sportului brailean

P1120549

Consiliul Judetean Braila va aloca in acest an 2.000.000 lei pentru sustinerea activitatilor culturale si sportive locale – suma de 5 ori mai mare decat cea alocata anul trecut, in acelasi scop. Daca pentru cultura finantarea este de 300.000 lei, partea “leului” din acesti bani revine sportului, care va beneficia de 1.700.000 lei. Vicepresedintele CJ Braila, Viorel Mortu (foto), a explicat si care sunt sporturile vizate: “In fiecare an a fost acest tip de proiect cu o finantare de 200.000 lei pe cultura si pana la 400.000 de lei maxim, pe sport si pe alte activitati. Anul acesta am hotarat sa dam de 5 ori mai mult, 2 milioane lei, cu care sa finantam miscarea sportiva prin proiecte si cultura braileana, tot prin proiecte.

Pentru miscarea sportiva, am identificat 7-8 ramuri sportive care au nevoie de bani, de sustinere din partea CJ. Se vor da bani la fotbal juniori, tineret, copii (la echipa de fotbal a judetului), la baschet, volei, natatie, atletism, tenis de camp si daca vor face proiecte, si la sah. Incercam sa finantam aceasta oferta, ajutand cu sume importante pentru practicarea acestor sporturi. Banii sunt pentru echipamente sportive, pentru deplasari, pentru consumabile, pentru mancare, etc.

E o oferta buna, dupa opinia mea, mai ales ca e de 5 ori mai mare decat a fost pana acum. Pentru cultura am alocat 300.000 lei, suficienti bani pentru a sustine cateva proiecte care pot fi facute la nivelul Brailei. Zilele viitoare va avea loc o masa rotunda cu toti cei care vor sa faca proiecte pe aceste teme, le vom spune ce teme au, sa-si faca proiectele si pana la 1 martie sau 1 aprilie sa primeasca sumele de care au nevoie”.

Precizam ca potrivit deciziei consilierilor, finantarile nerabursabile in cazul proiectelor de partea de cultura vor fi de maximum 65.000/proiect, iar in cazul celor pe sport, de maximum 600.000 de lei/proiect.