Draghincescu: Propunerea PNL ca fiica primarului sa fie facuta cetatean de onoare are caracter electoral

P1110902

Consilierul municipal Simona Draghincescu (PND) a apreciat astazi ca propunerea liberalilor ca fiica primarului Brailei, Aurora Simionescu, sa fie facuta cetatean de onoare al orasului, a fost facuta “in deradere”, este una “populista” si are un caracter pur electoral. Draghincescu a declarat ca personal, o apreciaza foarte mult pe Aurora Simionescu pentru realizarile sale profesionale deosebite, asa cum o apreciaza si pe Anca Dragan, cea de-a doua tanara carora alesii liberali au propus sa li se dea acest titlu. Cu toate acestea, consilierul PND nu a votat cele doua proiecte de hotarare, pe motiv ca nu e normal ca primarul Aurel Simionescu (PSD) sa ajunga sa-si premieze astfel propria fiica: ”Eu sunt foarte fericita ca in Braila sunt oameni extraordinar de bine pregatiti care merg in strainatate, lucreaza foarte bine si au o cariera de succes. Titlul de cetatean de onoare este un titlu care se acorda unor persoane care au o cariera de succes, este incununarea unei cariere de succes, pune in valoare rezultatele deosebite ale unor oameni exceptionali si ale unor tineri exceptionali, asa cum sunt Anca Dragan si Aurora Simionescu si n-as vrea sa facem din atribuirea acestior titluri ceva doar electoral. Imi pare rau ca in decursul celor 8 ani de mandat, domnul primar Simionescu nu a atribuit niciun titlu de cetatean de onoare, desi si eu am facut 2 propuneri de cetatean de onoare, pentru domnul Dimisianu si pentru domnul Vasile Datcu. Nici macar n-au intrat pe ordinea de zi, niciodata s-au pus in discutie, dar pentru cele 2 persoane s-a pus, acum.

Eu felicit cele 2 tinere ca au dus numele lor si al parintilor lor si al orasului, eventual – daca s-a spus vreodata despre Braila -, in cele 2 cariere, dar consider ca sunt doar la inceput si cred ca nu este oportun la acest moment. Doamna Anca Dragan cred ca a fost pusa doar ca sa nu fie doar doamna Aurora Simionescu si cred ca sunt doar niste propuneri electorale si nicidecum in speranta ca vor mai lua si liberalii 3 voturi, in afara de cele 2 pe care le detin, de la PSD, laudand fiica domnului primar Simionescu.

Eu ma voi abtine de la vot, nu pentru ca nu o apreciez pe doamna Anca Dragan sau pe doamna Aurora Simionescu, ci pentru simplul motiv ca domnul primar, a carei fiica este doamna Aurora Simionescu – un copil exceptional, repet –  nu trebuia sa accepte pe ordinea de zi aceasta propunere. Sunt convinsa ca oricare Consiliu Local care va veni va putea acorda acest titlu fara nicio rezerva.

Sunt o multime de oameni in Braila, care reprezinta Braila cu  onoare si demnitate – si nu pot sa uit aici pe toti medicii care salveaza o multime de braileni -si totusi, nu-i apreciaza nimeni cu acest titlu, de cetean de onoare”.