Joi, 31 martie – Premiera braileana ”Schimb urgent…trei surori”, pe scena dramaticului galatean

IMGP4182 (1)

Teatrul „Maria Filotti” Braila lanseaza public o invitatie pentru  joi, 31 martie, de la orele 18.30,  la Teatrul „Fani Tardini” din Galati, la premiera  spectacolului ”Schimb urgent…trei surori” de Nagle Jackson. Regia  artistica este semnata de managerul teatrului brailean, Lucian Sabados, iar scenografia apartine lui Gheorghe Mosorescu.

Spectacolul ”Schimb urgent…trei surori” aduce la rampa actori precum: Monica Ivascu, Marcel Turcoianu, Corina Bors, Catalina Nedelea, Emilia Mocanu, Adrian Stefan, Flori Popa, Dan Moldoveanu si Alexandru Marin, alaturi de Lucian Pinzaru, actor al dramaticului galatean.

Piesa propune o poveste de o mare actualitate politico – sociala, un capitol de istorie recenta, o drama avand ca fundal spatiul unui teatru academic rus, inainte si dupa Glasnost. Asemanarile cu destinul artelor spectacolului din Romania de dupa Revolutia din 1989 sunt frapante si creaza o emotie puternica, atat pe segmentul comic, dar si pe cel de drama. Reflectie asupra unei societati supuse rigorilor de tot soiul, in drumul ei spre capitalism, cu toate inconvenientele presupuse de metamorfoza mentalitatii, spectacolul dezvaluie lumea din spatele cortinei, viata unui teatru in interiorul sau, dar si framantarile ce apar intr-o societate supusa unor schimbari periodice. (foto Cornel Cratineanu)