Nistor: Majorarea indemnizatiei pentru mame era o masura necesara, in contextul scaderii natalitatii

P1130624

Deputatul UNPR de Braila Mariara Nistor saluta decizia luata ieri in Camera Deputatilor, cu privire la majorarea indemnizatiei pentru mame si eliminarea limitei maxime prevazute pentru aceste indemnizatii, valabile pana acum. Marioara Nistor considera ca aceasta masura era cu atat mai necesara, cu cat in ultimii ani autoritatile discuta cu ingrijorare despre faptul ca romanii fac din ce in ce mai putini copii: “Camera Deputatilor a luat ieri o decizie normala cu privire la indemnizatia pentru mame. La sase ani de la taierea acesteia de catre Guvernul Boc, parlamentarii au facut o dreptate mamelor, votand pentru cresterea indemnizatiilor si eliminarea plafonului de 3400 lei.
Nu pot spune ca este o victorie a cuiva, ci pur si simplu este vorba despre o masura benefica pentru sustinerea familiei in Romania. In conditiile in care vorbim tot mai mult de o natalitate scazuta, asemenea masuri sunt necesare pentru Romania si pentru viitorul nostru.
Abordarea Guvernului, cum ca nu sunt bani pentru aceasta masura mi se pare inacceptabila. Guvernul are un rol executiv si in momentul in care si-a asumat un mandat, trebuie sa caute solutii. Desigur, pentru ei este mult mai usor sa ne spuna prin comunicate sau declaratii <<este votata de voi, gasiti solutii>>.
Nu aceasta este abordarea care trebuie avuta de catre Executivul Romaniei. Ar trebui ca impreuna cu Parlamentul, sa vina si sa gaseasca solutiile care se impun.
Problema cresterii natalitatii este sensibila si trebuie tratata atent, ca o politica pe termen mediu si lung. Un efort bugetar pentru o problema stringenta pentru societatea romaneasca, precum natalitatea, trebuie gasit, ca sa putem aplica aceasta lege. Masurile care se iau astazi nu au efecte imediate, si aceasta e o problema foarte grava, dar ele trebuie implementate cu raspundere, deoarece vorbim de viitorul nostru”.