Primaria Brailei va cheltui peste 200.000 lei pentru amenajarea unui sens giratoriu pe Comuna din Paris

00015470_large

Consiliul Local Municipal Braila a aprobat astazi proiectul construirii unui nou sens giratoriu, la interesectia strazii Comuna din Paris cu Soseaua Focsani, valoarea investitiei fiind de peste 200.000 lei, plus TVA.

Consilierul municipal Ionel Alexandru (PNG) a fost de parere ca suma este mult prea mare, pentru un sens giratoriu, acesta avand de obiectat si asupra duratei de executie prevazute in proiect, respectiv 12 luni. Alexandru a apreciat ca avand in vedere experienta din Braila, daca li se lasa constructorilor 12 luni pentru amenajarea unui sens giratoriu, acestia il vor termina in 24 de luni sau chiar mai tarziu: “Am fost impotriva realizarii acestui sens giratoriu in acea zona, pentru ca oricum nu era necesar. Intersectia este destul de mare, circulatia nu e foarte intensa. Oricum, daca tot s-a trecut la realizarea lui, consider ca suma de peste 2 miliarde lei vechi este una foarte mare, iar termenul de 12 luni este foarte mare. Propun sa fie intre 4 si 6 luni, fiindca daca ii lasam sa il faca in 12 luni, il vor face in 24 sau in 36 de luni, o sa vedeti ca o sa fie asa cum s-a intamplat in Bariera”.

In ceea ce o priveste, consilierul Simona Draghincescu (PND) a declarat ca sensul giratoriu este foarte util in zona amintita, insa intr-adevar, suma alocata constructiei este mult prea mare: “Chiar daca il contrazic pe colegul meu, acest sens giratoriu din Comuna din Paris, colt cu Soseaua Focsani, este foarte apreciat de cetatenii din zona, oamenii se simt mai in siguranta decat pana acum, cand trec strada, nu se mai circula cu asa viteza in zona, dar pretul de 216.000 lei plus TV este absolut colosal. Este propunerea mea de a face un sens giratoriu in acea zona, dar ma puneti in situatia de a nu-mi vota propria propunere. Mi se pare ca a functionat zona respectiva cu un sens giratoriu facut cu 1.000 – 2.000 de lei, ca atat au costat bidoanele alea, balizele alea; dar sa facem un sens giratoriu cu 216.000 lei mi se pare colosal. Ati vazut ca atunci cand am pus in discutie sa il faca Antistescu, costa 86.000 lei si ajungem acum la 216.000 lei?! Haideti sa fim seriosi!”.

Proiectul de hotarare a fost votat cu majoritate de voturi, semn clar ca cei mai multi consilieri municipali nu au considerat ca suma respectiva ar fi exagerata.