Simionescu: Postul de city manager e ocupat prin concurs, dar va castiga omul in care primarul are incredere

P1100755

Primarul Brailei, Aurel Simionescu (PSD) declara ca postul de city manager trebuie ocupat de un om de incredere al primarului, pentru ca acesta este un om foarte important  in oras, aflandu-se, ca statut, intre edilul-sef si viceprimari. El a mai precizat astazi ca city managerul face parte din echipa primarului, este angajat direct de catre acesta – asemeni consilierilor personali – si ocupa acest post pana la finalul mandatului celui care l-a angajat, dupa alegeri, urmatorul primar avand dreptul sa-si aleaga un alt city manager. Cat despre calitatile pe care le vede prioritare pentru persoana care va ocupa acest post, Aurel Simionescu a spus: “Eu cred ca city managerul trebuie sa aiba 2 calitati: una este aceea profesionala, iar a doua este o chestiune de incredere. Dincolo de toate, de ce spune, ca se da concurs, city managerul trebuie sa fie omul primarului, sa fie un om agreat de primar, mai ales daca ii face delegare pentru a fi si ordonator de credite, va dati seama, categoric trebuie sa fie un om care sa fie alaturi de primar.

In functie de ce domenii vrea sa ii dea ca atributii primarul, el trebuie sa fie profesionist in acele domenii, fiindca una este sa fie specialist in cultura si alta in proiecte europene. Specializarea lui teoretic ar trebui sa fie insa una in administratie, el ar trebui sa fie un om de administratie”.

Chestionat de ce s-a decis sa promoveze un asemenea proiect de hotarare la final de mandat, desi a avut tot timpul in ultimii ani sa initieze o astfel de hotarare si chiar sa angajeze un city manager, edilul-sef a spus: ”Discutia despre city manager e veche. Eu am spus, insa, ca atunci cand am candidat, nu am zis ca eu voi fi primar si o sa pun un city manager si ala o sa faca treaba, noi toti am spus <<eu o sa fac, eu o sa dreg, alegeti-ma pe mine!>>. Daca viitorul primar isi va asuma  aceasta formula, bine, daca nu, nu. Dar mie mi se pare normal ca cei care candideaza sa spuna asa: <<Eu, X, o sa fiu primar si langa mine o sa am sprijinul lui… >> , pentru ca nu ne putem pricepe la toate. Mi se pare corect ca in campanie, candidatii la Primarie sa isi declare public echipa cu care vor lucra.

Eu, invatand si din experienta prin care am trecut, cred ca primarul vine cu un program politic, iar partea tehnica, cum sa facem acele lucruri, nu trebuie sa stea la semnatura primarului. De exemplu, eu vreau sa asfaltez strada asta, ca asa am promis in campanie; am votat in CLM si din acel moment exista o vointa politica sa se faca ceva. Cum se face acel ceva este o chestiune tehnica, ce trebuie sa tina de aparatul tehnic din subordinea primarului, sau de city manager”.