Obreja: Am revenit in politica, astept sa mi se spuna ca sunt beat si am plecat acasa!

P1150812

La circa doi ani dupa momentul in care Gheorghi Obreja a fost obligat sa-si dea demisia din functia de prefect al Brailei, dupa un episod tragi-comic, cand a ajuns subiect de stire la televiziunile nationale, fostul conservator, devenit, mai nou, lider ALDE, a iesit astazi din nou in fata presei. Obreja a revenit in forta, direct in functia de co-presedinte ALDE si nu considera ca episodul din iarna lui 2014 – cand el, in calitate de prefect, responsabil cu deszapezirea intregului judet, a ramas inzapezit 3 zile intr-o comuna din judet – ar fi vreo problema pentru imaginea sa de om politic. Asta, in conditiile in care finalul jenant al mandatului de prefect a fost bomboana pe coliva imaginii publice a lui Obreja, fiindca nici inceputul mandatului nu a fost mai prejos, conservatorul intrand in Prefectura pe usa din dos: pentru a se incadra in cerintele postului de prefect, el fost facut mai intai, peste noapte, politist local in comuna Tarlungeni, judetul Brasov.

Co-presedintele ALDE Braila nu este insa sigur ca “ispravile” sale ca prefect au fost percepute in mod negativ de catre braileni: “Acum vom vedea cat de afectata a fost imaginea mea, in plus sau in minus, nu stiu, ca <<a fi afectat>> nu inseamna numai in minus… nu? Eu am considerat ca e foarte normal sa ies cum am iesit din Prefectura… Mi s-a parut o chestie normala atunci sa-mi dau demisia…”.

Atentionat ca si-a dat demisia dupa ce se anuntase public ca va fi demis, Obreja a spus: “Nu avem de unde sa stim ce se intampla… Nu regret ca am acceptat postul de prefect, nu regret nimic, pentru ca n-am facut nimic gresit, dupa parerea mea. Modul cum au gandit dumnealor sa solutioneze si intrarea mea, si iesirea, le apartine… Eu zic doar atat: am revenit si daca voi avea iarasi ghinionul sa ma mai intalnesc cu situatii de genul asta, voi iesi cu siguranta defintiv in politica”.

Cat despre faptul ca a intrat pe usa din dos in Prefectura, Obreja nu intelege care-i problema: “Am intrat ca, de altfel, toti prefectii, ca nimeni nu intra ca este independent, sau este in afara politicii. Acum stiti si dvs ca toti prefectii au fost numiti de partide si sunt in continuare numiti de partide”.

Intrebat daca nu s-a saturat de politica, dupa tot ce i s-a intamplat,  Gheorghi Obreja ne-a spus: “Chinezii au  vorba: <<Daca iti spun doi ca esti beat, du-te si te culca!>>. Astept si eu… asta ar fi a doua oara, am revenit in politica, astept sa mi se spuna ca sunt beat si am plecat acasa”.