Boboc: CUP Dunarea o sa faca, pe banii ei, lucrari pentru care au fost platite alte firme

P1130542

Candidatul PNL la Primaria Brailei, Catalin Boboc, sustine ca potrivit informatiilor pe care le detine, conducerea Companiei de Utilitati Publice (CUP) “Dunarea” se pregateste sa faca niste manevre ilegale si sa aloce bani din bugetul propriu, pentru a finalizeze o serie de lucrari incepute in anii trecuti de firme “abonate” la licitatiile organizate de Consiliul Judetean si Primarie, firme care si-au luat banii, dar nu au terminat treaba. Catalin Boboc sustine ca din punct de vedere legal, CUP “Dunarea” nu ar trebui sa se implice in finalizarea lucrarilor pentru care au luat banii alte firme si de aceea, se va trece in acte ca ar fi vorba de “reparatii curente”, pentru ca intr-un fel sau altul, sa se finalizeze proiectele respective: “O sa acopere aceste lucrari ca fiind reparatii curente, dar de fapt, vor sa asfalteze gropile pe care le-au facut niste firme care au castigat niste lucrari, le-au inceput si nu le-au finalizat – iar ei vor acum ca din fonduri ale CUP <<Dunarea>> sa le faca. Poate ca nu intamplator costul apei la Braila este unul dintre cele mai mari din tara – pentru ca acele gauri trebuie acoperite de undeva.

Domnul director de la <<Eco>> Dunarea, fostul director economic de la “Concivia”, domnul consilier judetean al PSD si se pare ca va fi din nou consilier judetean, tocmai a castigat – nu din prima, ci in urma unei contestatii – o pozitie de membru in Consiliul de Administratie al CUP Dunarea. Si domnul Mangiurea,  actual consilier local si viitor consilier local al PSD, dupa ce sa desfiintat CET-ul – la care e presedinte al CA -, ramanand scolile, gradinitele si caminele din oras fara incalzire, a pus mare parte din aceste instalatii de incalzire dumnealui. De asemenea,  dumnealui a castigat – nu din prima, ci in urma unei contestatii – un loc in CA de la CUP Dunarea. Domnul Chirita, celebrul, sau cum sa-i spun, vesnicul domn Chirita, de asemenea, a castigat un loc in acest CA. Iar planurile sunt de a aloca bani – si veti vedea ca vor incepe niste lucrari – pe banii CUP <<Dunarea>>,  si nu pe banii din acel proiect care presupunea realizarea retelei de canalizare, apa, tot, inclusiv refacerea strazilor. Vor sa puna bani pentru lucrari pe care vor sa le treaca in buget ca <<reparatii curente>>, dar de fapt vor sa acopere toate gaurile, toate minusurile care sunt acolo, in proiecte de mult derulate.

Acelasi lucru s-a intamplat si in judet, aceleasi doua firme au castigat 99% dintre lucrari. E chiar asa, intamplator? Si stiti ce problema am? Sa castige oricine licitatiile – pentru ca de corectitudinea lor trebuie sa se ocupe altcineva -, dar vinovati sunt acestia oameni care ocupa diferite functii si care semneaza receptiile. Semneaza receptiile pentru niste strazi ca fiind reabilitate, asfaltate, ele nefiind nici pe departe terminate!”.