Boboc: Daca e vorba de cursuri de initiere in administratie facute de oamenii PSD, noi suntem impotriva!

b11

Presedintele PNL Braila, Catalin Boboc, este de acord cu ideea ca persoanele care candideaza pentru un mandat de consilier local sau judetean ar trebui sa aiba o minima pregatire in domeniul administratiei locale, sau daca nu au asa ceva, ar fi necesar sa urmeze niste cursuri de acest tip, dupa ce sunt alese. Pe de alta parte, insa, Boboc spune ca partidele care desemneaza candidatii respectivi ar trebui sa aiba de la bun inceput in vedere oameni care au cunostinte de administratie publica, sau sa ii formeze din timp, astfel incat acestia sa stie despre ce este vorba, atunci cand ajung consilieri: “De multe ori,  partidele functioneaza cu o cenzura anume, cand fac listele de candidati. Sigur, nu toate partidele, unele am vazut ca pun pe liste si tot felul de infractori – dar aia e altceva. Noi, cand am nominalizat niste persoane pe listele de consilieri, chiar aici, la partid, am avut discutii cu oameni  mai vechi in administratie, cu experienta de un mandat sau doua ca si consilieri; atunci cand discutam proiecte, sau chiar la intalnirile cu tinerii, participau si oamenii care aveau experienta si  faceam astfel de instruiri, ca sa le spunem asa.

Din punctul meu de vedere, nu trebuie sa asteptam sa faca Primaria astfel de cursuri. Si va mai spun ceva: atunci cand vrei sa fii consilier, imi imaginez ca mai pui mana si pe-o carte. Eu, unul, cel putin, cand am fost la inceput in acest domeniu, m-am gandit si eu: <<Cu ce legislatie ma intalnesc acolo? Cam cu aia!>> si imi imaginez ca asa face orice candidat serios si nu spune ca primul mandat e ca sa invete. Sigur ca e un inceput, e o perioada de acomodare, dar trebuie sa ai si o baza, nu trebuie sa astepti sa faca nu stiu cine cursuri cu tine”.
Pe de alta parte, liderul PNL a declarat astazi ca daca Primaria Braila ar organiza cursuri de initiere in administratia publica,  iar acestea ar fi sustinute de membri PSD care ar mai gasi astfel o modalitate de castiga niste bani, atunci liberalii n-ar fi interesati de asemenea instruiri: “Poate PSD a identificat si din asta vreo modalitate sa puna lectori, ca ma gandesc ca lectorii sunt de-ai lor, de la PSD, nu? Acum, daca s-o taia <<robinetul>> cu asfaltarile, daca s-or taia alte robinete de-astea, poate se gandesc sa puna niste lectori de la ei de la partid, sa-si instruiasca consilierii cu banii de la Primarie, nu pe banii lor!

Eu nu spun ca astfel de cursuri de initiere in administratia publica sunt inutile. Dar sa nu-si imagineze acum PSD-ul ca mai angajeaza vreo doi membri de-ai lor, ca sa tina cursuri cu consilierii. Pentru ca daca o gandesc  asa, noi suntem impotriva!”.