Boboc: Nu doar domnul Chirita ar trebui sa se retraga de la conducerea CUP “Dunarea”

P1160086

Candidatul PNL la Primaria Brailei, Catalin Boboc, considera ca atat Mihail Chirita – cel care a condus pana acum Compania de Utilitati (CUP) “Dunarea” Braila -, cat si celelalte persoane selectate sa faca parte din Consiliul de Administratie al companiei si-au dovedit pana acum competenta, astfel incat ar fi de dorit ca acestea sa lase locul altora, care sa se ocupe de conducerea CUP. Catalin Boboc a declarat astazi ca intre cei care s-au luptat pentru a obtine un loc in CA se afla oameni aflati in situatii de incompatibilitate, iar in unele cazuri, chiar  pare a fi conflict de interese: “Nu doar domnul Chirita ar trebui sa se retraga de la conducerea CUP <<Dunarea>>. Braila are cea mai scumpa apa potabila, este pe locul 4 sau 5 in tara, ca pret al apei potabile. Stiu, vor spune ca e vorba de asocierea cu toate comunele din judet, ca e vorba de investitiile care s-au facut acolo si ca banii trebuie recuperati. Da, dar in acelasi timp este vorba si de numarul foarte mare de angajati care nu neaparat au o ocupatie, ci multi dintre ei au doar calitatea de a fi membri PSD. Si domnul Chirita, dar si ceilalti care acum se bat pentru un loc in Consiliul de Administratie, poate ca sunt oameni care si-au aratat pana acum competentele. Pana la urma, o astfel de Companie de Utilitati Publice trebuie sa fie o companie in slujba cetateanului – asta inseamna si niste preturi mai mici, suportabile pentru cetatenii unui oras nu foarte bogat.

Dar acolo mai sunt niste probleme de incompatibilitate, inteleg ca  niste consilieri de grabesc sa-si dea demisia, dar este o incompatibiltate in primul rand morala – aceiasi consilieri, cu aceleasi firme care au lucrari  peste tot, inclusiv in raport cu CUP <<Dunarea>>, vor sa ocupe si locuri in conducerea acestei societati. Asta este o incompatibilitate cel putin morala,  daca nu si mai mult decat atat, este un conflict de interese”.

Amintim ca persoanele selectate ca membri in CA la CUP “Dunarea” sunt: Mihail Chirita (directorul CUP “Dunarea”), Ionel Avram (consilier judetean PSD), Constantin Toma (director tehnic la CUP “Dunarea”), Silviu Mangiurea (consilier municipal PSD) si Gheorghe Stroe (fost director in cadrul Electrica Braila). Dintre acestia, Mangiurea si-a semnat deja demisia din calitatea de consilier municipal, pentru a rezolva situatia de incompatibilitate in care se afla.