Boboc: Primaria trebuie sa faca licitatiile publice in deplina transparenta. De ce n-am face licitatiile cu presa de fata?

P1140274

Candidatul PNL la Primaria Brailei, Catalin Boboc, acuza actuala conducere a municipiului ca nu aloca bani pentru rezolvarea unor probleme de infrastructura mai vechi, deja cunoscute, care fac ca la o ploaie torentiala precum cea de zilele trecute, strazi intregi sa fie inundate, sau care fac ca in zilele fara ploaie, alte strazi sa nu poata fi parcurse cu masina, din cauza gropilor vechi de luni de zile. Catalin Boboc spune ca singurul motiv pentru care infrastructura Brailei este in starea actuala il constituie coruptia, care a facut ca licitatiile pentru lucrarile respective sa fie manevrate in asa fel, incat sa iasa cine trebuia. Mai mult, sustine candidatul liberal, dat fiind ca banii au fost platiti pentru lucrarile respective, acestea au fost raportate pe hartie ca fiind terminate, desi in realitate, lucrurile stateau cu totul altfel: “Unii vin si spun ca nu se pot aloca bani pentru anumite strazi, pentru ca ele apar ca fiind rezolvate si nu poti sa le prinzi in buget asa. Dar aici sunt doua lucruri: daca apar ca si rezolvate si nu sunt, haideti sa vedem din vina cui, sa facem un control, iar cei care au aceasta vina, a <<inventarierii>> gresite a acestor strazi, sa plateasca din banul lor, ca nu noi suntem vinovati de ce se intampla acolo, iar separat, ca si solutii, trebuie alocati bani pentru remedierea problemelor. Nu putem sa justificam lipsa de interventie pe anumite strazi din municipiul Braila, unde stam cu apa pana la gat, prin aceasta proasta inregistrare a unor lucrari. Trebuie facute licitatii publice si trebuie transparenta totala. De ce n-am face aceste licitatii cu presa de fata, sa spunem?

Oamenii sa-si asume niste preturi, sa-si asume o perioada de garantie si dincolo de asta, receptiile la lucrari sa fie facute nu pe prietenii, ci pe bune.  Solutia pentru a nu mai avea aceste gropi in Braila e una simpla: sa facem lucrari bune, sau sa renuntam la coruptie, sa scoatem coruptia afara din acel domeniu”.