Boboc: Propun amenajarea unor piete volante, in care sa vanda doar micii producatori si care sa functioneze doar in week-end

b5

Candidatul PNL la Primaria Brailei, senatorul Catalin Boboc, propune amenajarea unor piete volante, care sa functioneze doar la sfarsit de saptamana in diferite zone din municipiu, iar in aceste spatii, micii producatori sa-si poata vinde legumele, fructele, produsele lactate sau cele din carne. Catalin Boboc precizeaza ca in viziunea sa, controlul celor care sunt primiti ca sa-si vanda marfa in aceste piete volante trebuie sa fie foarte riguros, pentru ca ele sa nu fie invadate de intermediari, iar micul producator sa fie iarasi dat la o parte: „Ce vreau sa propun are legatura si cu producatorii din judet, dar si cu consumatorii din oras, cu cetatenii. Ma refer la amenajarea unor piete volante. Ce inseamna asta? Identificarea in oras a unor spatii – e vorba de 5-6 locatii -, care sa functioneze doar in week-end, atunci cand oamenii de regula sunt liberi si merg la piata, pentru ca au mai mult timp. Acolo, producatori locali, fie ca sunt de legume, de fructe, produse lactate, carne si asa mai departe, isi pot desface marfa – sigur, in conditii civilizate si cu respectarea normelor sanitar-veterinare. Acolo brailenii o sa poata sa mearga sa-si cumpere o ceapa adusa din gradina, de exemplu. Astfel, si o batrana care se chinuie cu cele cateva straturi de zarzavat ale ei, poate obtine un mic venit, dar si noi, cetatenii, mancam mai sanatos. E o situatie in care ambele parti castiga.

Sigur ca trebuie dublata asta si de un control riguros, pentru ca daca e piata pentru producatori, trebuie sa ramana pentru producatori, asta insemnand ca Politia Locala sau angajatii Primariei trebuie sa verifice la sange actele producatorilor, fiindca nu vrem sa facem din aceste piete volante un loc in care sa intre intermediarii. Cred ca ar fi interesant asa ceva si se poate amenaja frumos, civilizat. Nu implica mari costuri, nu trebuie sa descoperi roata ca sa faci asa ceva”.