Botea vrea sa acorde fie gratuitate, fie subventii pentru transportul in comun, la cam toata populatia Brailei

P1150832

Candidatul PMP la Primaria Brailei, Viorel Botea, a venit astazi cu o promisiune inedita in ceea ce priveste transportul in comun, una pe care n-a mai lansat-o niciun candidat, in ultimii 26 de ani. Daca pana acum a vorbit despre intentia sa de a acorda gratuitati pe transportul in comun pentru elevii de pana la clasa a IV-a, pentru insotitorii lor, pentru pensionari si pentru someri, mai nou, dupa discutiile cu cetatenii din ultimele zile, Viorel Botea a ajuns la concluzia ca trebuie acordate reduceri la costul abonamentelor si persoanelor care au un loc de munca: “Noi vizam transportul gratuit pentru copii pana in clasa a IV-a si pentru insotitorii lor si consideram ca este un lucru foarte important, pentru ca marea majoritate a persoanelor care insotesc copiii dimineata nu sunt parintii lor, ci de obicei sunt bunici, persoane mai in varsta, pentru care putem subventiona transportul in comun. De asemenea, dorim ca transportul in comun sa fie gratuit pentru someri.

Nu in ultimul rand, am primit o observatie pertinenta din partea oamenilor care sunt in campul muncii si care ne-au spus: <<Credem ca si noi meritam din partea  Primariei un anumit tip de subventie pentru trasportul in comun, pentru ca nu numai pensionarii, sau cei care au probleme vizavi de dizabilitati trebuie sa primeasca ajutor, fiindca si noi, la randul nostru, suntem cei care muncim, producem plusvaloare>>. Si este un lucru foarte bun si cred ca trebuie sa ne gandim la asta, dat fiindca in general, daca ne uitam, tramvaiele merg cam goale. Tramvaiele oricum circula si cred ca brailenii trebuie sa aiba posibilitatea sa mearga cu transportul in comun intr-un mod cat mai ieftin si mai civilizat si in cea mai buna siguranta”.

Atentionat ca potrivit ideilor sale, cam toata populatia Brailei va beneficia fie de gratuitate, fie de reduceri la abonamentele pentru transportul in comun si intrebat cum va mai putea functiona societatea “Braicar” in aceste conditii, candidatul PMP ne-a spus: “Cu siguranta ca toti consilierii locali si conducerea Primariei vom discuta si vom gasi un mod legal de subventionare, pentru ca intr-un fel sau altul, trebuie sa sprijinim toti cetatenii Brailei. Poate ca  un 10% sau un 20% din costul unui abonament este foarte important pentru un cetatean. Sau din 3 linii pe care dumnealor le folosesc, de exemplu, sa plateasca numai pentru 2 linii. Sau sa plateasca pentru tramvai si cu autobuzul merg gratuit. Se pot gasi facilitati, impreuna cu consilierii. Dar in orice caz, vom face tot ce este necesar ca sa schimbam parcul auto, sa fie unul cat mai bun, civilizat, in care cetatenii sa circule in siguranta”.