Catalin Boboc: Pentru ca Stancu se credea smecherul acestui judet, s-au blocat investitiile la Spitalul Judetean

P1120505

Candidatul PNL la Primaria Brailei, senatorul Catalin Boboc, considera ca in cazul investitiilor de zeci de milioane de euro de la Spitalul Judetean, care stau blocate de ani de zile – respectiv cele de la Sectia Pediatrie-Cardiologie si de la Sectia de Radioterapie/Oncologie cu Accelerator de Particule -, exista doua parti care au de dat explicatii si care trebuie sa raspunda juridic pentru acest lucru. Catalin Boboc a precizat astazi ca daca s-a ajuns la aceasta incurcatura care a avut ca efect oprirea unor investitii importante din punct de vedere financiar, dar si din punct de vedere medical, este pentru ca fostul presedinte al Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu (PSD) a cerut constructorilor sa faca lucrari care nu erau in proiect, promitandu-le ca le va da bani in plus fata de contractul semnat, iar acestia au realizat acele lucrari, desi nu aveau niciun document scris: “Ne aflam azi in situatia in care s-au inceput santiere Spitalul Judetean, pe diverse idei foarte bune, pentru care s-au derulat licitatii si in urma carora s-au semnat niste contracte care prevedeau clar: acest spatiu, cu aceasta destinatie, cu forma asta, conform proiectului tehnic. Pentru ca noi, la presedintia Consiliului Judetean, am avut un presedinte PSD care le stia pe toate, in executie lucrurile s-au petrecut asa: <<Acesta este proiectul, astia-s banii, dar sunt eu cine sunt, smecherul acestui judet, mai faceti si asta, si asta, ca o rezolvam noi cu banii!>>. Constructorii, pe o discutie, nu pe modificari de contract sau pe alte proceduri de achizitie, au facut ce au discutat la o masa, ca la sprit. In aceasta situatie suntem astazi, acolo s-au cheltuit banii din proiect pentru niste lucrari neasumate prin contract.

Acum e treaba constructorului daca pe vorbe, pe promisiuni, pe prietenii, pe cumetrii, a facut  altceva decat era obligat prin contract sa faca si nu mai are bani sa termine contractul. Pentru treaba asta, in stadiul fizic pe care-l avem astazi, putem face o anumita receptie, iar constructorul da banii inapoi.

Pe de alta parte, cei care au dat dispozitii neconforme cu contractul si cu procedura de achizitie trebuie sa raspunda. Acestea sunt chestiuni care tin de gestionarea scriptica, daca vreti, a banilor, a contractelor si organele care se ocupa de asta trebuie sa recupereze banii prin procese, prin sesizari, prin ce vreti dvs, de la firmele care au executat dispozitii neconforme cu contractul”.