Catalin Boboc: Primaria trebuie sa asigure Politiei locale mai multe masini pentru patrulare

Dpc_bmp

Candidatul PNL la Primaria Brailei, senatorul Catalin Boboc, considera ca trebuie regandit modul in care se desfasoara  in municipiu activitatea oamenilor legii, pe linia asigurarii ordinii publice si sigurantei cetateanului. In opinia lui Catalin Boboc, Primaria trebuie sa achizitioneze pentru Politia locala un numar mai mare de masini pentru patrulare si sa stabileasca in cu totul alt fel misiunile politistilor locali, astfel incat sa nu se mai ajunga ca „doi politisti sa pazeasca 2 bancute si 3 trandafiri”: “Am initiat un  proiect care sa permita administratiilor publice locale sa-si stabileasca singure nevoia de personal la ceea ce inseamna Politia locala. Noi stim ca avem la Braila o crestere de infractionalitate si ca suntem renumiti la gradul scazut de siguranta pe care-l resimtim cu totii.

Politia nationala, impreuna cu Politia locala si Jandarmeria au astazi niste protocoale semnate, care le permit sa organizeze patrule mixte. Ce nu au? Nu au dotarea necesara, iar Politia locala nu are dreptul legal de a opri si de a face anumite activitati, decat daca actioneaza in colaborare cu Politia nationala. Si atunci Primaria trebuie sa vina si sa doteze Politia locala cu mijloace de transport, masini pentru patrula. Politia nationala asigura un om pentru o astfel de patrula, iar daca astazi orasul Braila este impartit in 11 sectoare, el se poate imparti in 20 de sectoare, astfel incat o patrula sa treaca prin acelasi loc nu o data la o ora, ci o data la 15 sau la 20 de minute, ceea ce ar descuraja infractorii, pe de o parte, si ar crea cetateanului un grad de siguranta, pe de alta parte.

Vad, spre exemplu, ca niste politsti locali – care cred  ca merita mai mult respect – stau si pazesc bancutele si cosurile de gunoi de pe bulevard, sau din Gradina Mare. E in regula, foarte bine, dar trebuie sa faca asta acoperind o zona mai mare, ca daca pazesc bancutele nu e in regula. Mi se pare aberant ca tu sa pui doi politisti sa pazeasca 2 bancute si 3 trandafiri…”.