Chiru: Nimeni nu va reusi sa-i opreasca pe cei care dau bani in seara de dinaintea votului!

P1080355

Liderul PNTCD Gheorghe Chiru este convins ca si la alegerile locale de luna viitoare, in judetul Braila, in mediul rural, se vor da bani satenilor cu o seara inaintea votului, ca sa puna stampila pe cine trebuie. Gheorghe Chiru a explicat astazi ca aceia care dau bani vor proceda mai cu fereala, in comparatie cu anii trecuti, pentru ca risca mai mult, insa nu vor renunta la practica de a cumpara voturi: “Nimeni nu va fi asa de eficient, incat sa stopeze banii care vor circula cu o zi-doua inainte de alegeri – de obicei, cu o seara inaintea votului, cand se duc cu banii. Lucrurile astea nu s-au stopat de-a lungul timpului, asta ma deranjeaza. Au clienti, sunt oameni care primesc la fiecare ciclu electoral bani, inainte de vot!

De-a lungul timpului au fost tot timpul de metode de a controla votul celui care ia banii: vot de tip suveica, sau intra mai multi in cabina de vot… In plus, de-a lungul zilei, de dimineata pana seara, ii aduc pe rand la vot. Unul e la un colt, isi dau semnale, daca vine cumva cineva, lucrurile sunt linistite, toata lumea sta cu mainile la spate…. Exista un sistem de control asa de bine pus la punct… Sa nu credeti ca vreun lider politic sau vreo masina intra in sat si nu-i anuntat in secunda urmatoare primarul! Ei au avut intotdeauna control, pentru ca in randul satenilor exista starea aia de teama. Omul, in modestia lui, in mediul rural, asa a invatat, sa fie supus, si nu are taria de a se opune”.

Liderul PNTCD sustine ca desi acum, cu noua legislatie, cei aflati la putere in mediul rural se tem sa nu fie prinsi dand mita electorala sau facand ilegalitati in timpul procesul de votare, le este si mai teama ca nu vor fi  alesi, astfel incat nu se vor opri din a influenta votul: “Acum legislatia s-a inasprit, dar nu atat de mult, incat sa nu puna in balanta a fi sau a nu fi la putere. E mai mare frica de DNA, sau mai mare frica privind faptul ca nu va mai fi in functie?”.