Draghincescu: Din 2012 am filmat sedintele CLM, iar apoi, cand n-am mai avut cameraman, le-am inregistrat cu telefonul mobil

P1150893

Candidatul PND la Primaria Brailei, consilierul municipal Simona Draghincescu, a reluat astazi ideea necesitatii transmiterii in direct a sedintelor CLM Braila, pentru ca cetatenii sa vada cu ochii lor ce se discuta acolo si ce pozitii au alesii, in chestiuni de interes pentru comunitate. Fiindca Primaria nu a fost de acord cu aceasta propunere, pe motiv ca daca vor sti ca se transmite in direct, consilierii se vor inghesui sa ia cuvantul, ca sa dea bine la imagine, iar sedintele se vor prelungi prea  mult, Draghincescu a decis sa le filmeze ea, cu ajutorul unui cameraman si sa puna imaginile pe blogul sau, spre informarea cetatenilor. Nici cand a ramas fara cameraman, Draghincescu nu s-a dat batuta, ci a inregistrat sedintele dar in versiune audio, cu propriul telefon mobil: “Am propus in anul 2012 in Consiliul Local, atat in sedinta CLM, cat si in scris, transmiterea in direct a sedintelor de Consiliu, pentru ca lumea sa vada ce se intampla acolo si sa vada atitudinea alesilor lor in Consiliul Local Municipal. Mi s-a spus ca nu se doreste aceasta transmitere in direct, deoarece sedintele vor dura foarte mult, n-am inteles de ce. Eu zic ca s-ar putea sa dureze si mai putin, ca daca stii ca nu esti filmat, poti sa spui orice prostie; cand stii ca esti filmat, te mai abtii de la anumite lucruri. Drept pentru care in anul 2012 am inceput sa filmez sedintele de CLM pe care le-am postat pe blogul meu personal, dupa care cameramanul a plecat si n-am mai filmat, am inceput sa le inregistrez pe telefonul mobil.

Mi s-a spus ca sedintele sunt inregistrate audio si am solicitat autoritatii publice sa-mi puna si mie la dispozitie, in calitate de consilier local municipal, inregistrarile audio, pentru ca am informatii ca ceea ce s-a discutat in CLM nu corespunde cu ceea ce scrie in hotararile de CLM. Am cerut asta de vreo patru luni, dar nici pana acum nu mi s-au dat aceste inregistrari…”.