Draghincescu : Voi, presa, ar trebui sa faceti educatie administrativa si sa invatati cetatenii care le sunt drepturile si obligatiile

Image8

Candidatul PND la Primaria Brailei, Simona Draghincescu, este de parere ca presa locala ar trebui sa se implice mai mult in a face educatie administrativa si civica cetateanului de rand. Simona Draghinescu sustine ca in primul rand, o televiziune ar trebui sa transmita integral sedintele Consiliului Local Municipal, ca sa vada oamenii “ce prostii vorbesc acolo” consilierii locali, si apoi, ar trebui sa se faca multe emisiuni prin care cetatenii sa fie invatati ce atributii au primarii, presedintele de consiliu judetean, consilierii locali, consilierii judeteni, astfel incat alegatorii sa nu mai aiba pretentia ca acestia sa rezolve probleme care nu sunt de competenta lor: “Eu am propus sa se faca un contract cu o televiziune si sa se filmeze sedintele de Consiliu Local, ca sa vada lumea pe cine a votat si ce prostii vorbesc acolo, in Consiliul Local!

Este obligatoriu ca atunci cand te duci si votezi in CLM, sa stii ce votezi! Nu te poti duce sa spui: <<Domnule, eu am votat ceva in sedinta, dar nu stiu exact ce am votat, am ridicat si eu mana!>>. Cum sa faci asa ceva? Nu mai merge la nesfarsit explicatia asta! A tinut un an, doi, trei, zece, a tinut mult timp explicatia, dar nu mai merge asa!

Ar fi nevoie de emisiuni pe care sa le faceti voi, presa, in care sa faceti educatie administrativa si sa invatati cetatenii care le sunt drepturile si obligatiile. Pentru ca daca un cetatean stie care ii sunt drepturile si obligatiile si stie care sunt atributiile alesilor locali, e altceva. Daca mergeti pe strada si faceti un sondaj de opinie si intrebati care sunt atributiile primarului, care sunt atributiile consilierului local, care sunt atributiile Consiliului Local Municipal, nu stie nimeni, toata lumea crede ca un consilier local este angajatul Primariei. 98% din oameni cred asta!”.