Facilitati fiscale pentru cei care adopta caini si concursuri cu premii “Al nostru e mai frumos” – propunerile Simonei Draghincescu pentru rezolvarea problemei cainilor vagabonzi

flaco[1]

Facilitati fiscale pentru persoanele, institutiile sau asociatiile care adopta caini vagabonzi, concursuri genul “Al meu e mai frumos”, premii in carti sau bilete in tabere pentru elevi – sunt cateva dintre propunerile candidatului PND la Primaria Brailei, Simona Draghincescu, asa cum au fost prezentate astazi de consilierul sau, Aurelia Georgeta Cernat. Cernat s-a recomandat “consilier pe problemele cainilor comunitari al candidatului Simona Draghincescu” si a precizat ca a fost delegata  pentru a prezenta programul candidatului PND pe aceasta tema, la intalnirea cu aspirantii la fotoliul de edil sef, organizata de doua asociatii pentru protectia animalelor.

Aurelia Cernat a expus solutia Simonei Draghincescu pentru rezolvarea problemei cainilor comunitari: “Sterilizarea masiva, rapida, in 3 luni de zile, in 10 puncte din oras, amplasate centre de sterilizare in zonele cu populatie canina masiva, pentru a putea fi adusi usor la sterilizat. Cu 10 medici, 10 tehnicieni si 10 voluntari, cate 10 caini pe zi la fiecare centru, inseamna 100 de caini sterilizati pe zi. In 20 de zile lucratoare, inseamna 2.000 de caini pe luna, in 3 luni, inseamna 6.000 de caini. Inainte, campanie publicitara puternica, pentru a aduce la cunostinta cetatenilor acest program, iar pe parcursul campaniei, informarea zilnica in legatura cu rezultatele campaniei. In paralel, hotarare de Consiliu Local care sa acorde facilitati fiscale celor care adopta caini comunitari, pentru a incuraja  adoptiile. Adoptatorii, persoane fizice , institutii, scoli, administratii locale, asociatii de proprietari, ONG-uri. Realizarea de concursuri pentru incurajarea acestor adoptatori, gen <<Al nostru e cel mai frumos>>, care sa fie premiate cu diverse lucruri: carti, locuri in tabara, pentru elevi, iar asociatiile de locatari sa fie premiate cu amenajarea spatiului din jurul blocului de catre Primarie. Daca nu sterilizam tot in 3 luni de zile, in a 4-a luna este perioada de fatare – 100 de catele pun la loc ce se sterilizeaza in primele 3 luni.

Deci sa stopam inmultirea cainilor, aparitia de pui noi. Asta e prima solutie, iar a doua este incurajarea adoptiilor, prin acordarea de facilitati fiscale.

Vom contacta asociatiile internationale cu care colaboram si ii vom ruga pe perioada acestei campanii de sterilizare sa ne sprijine cu 2 cabinete mobile, care sa sterilizeze in comunele limitrofe. Politia comunitara va avea rolul de a merge din poarta in poarta, sa anunte unde se fac sterilizari, sa anunte sa vina la sterilizare si sa informeze cetatenii cu privire la lege, la ce se expun, daca nu-si aduc catelul la sterilizat”.

Precizam ca intalnirea de astazi a fost organizata de Mircea Serbanoiu (Federatia Romana pentru Protectia Animalelor) si Cosmin Candea (Asociatia “Vreau sa fiu liber”).