ISJ Braila: Dreptul profesorilor de a protesta nu trebuie sa se manifeste prin atragerea elevilor in acest tip de activitati

P1120784

Inspectoratul Scolar Judetean Braila a trimis astazi, dupa protestul care s-a desfasurat in scolile din judet, un comunicat de presa prin care “recomanda” conducerilor scolilor “sa nu dea curs solicitarilor Sindicatului Invatamantului Braila, cu privire la scoaterea elevilor in curtea scolii in pauza mare, in data de 25 mai 2016, respectiv 27 mai a.c.”. Comunicatul de presa a venit dupa ce actiunea avusese deja loc, ca mod de protest al elevilor, dar si al parintilor si profesorilor, fata de felul in care este finantat invatamantul romanesc.

“Unitatile de invatamant sunt garantul respectarii dreptului la educatie a elevilor (majoritatea minori), iar dreptul cadrelor didactice de a protesta cu privire la nivelul salarizarii acestora, nu trebuie sa se manifeste prin atragerea elevilor in acest tip de activitati. Inspectoratul Scolar Judetean Braila recunoaste dreptul membrilor de sindicat si al profesorilor de a-si manifesta nemultumirea si face apel ca protestele sa se organizeze intr-o forma decenta, fara implicarea elevilor. Amintim ca suntem in pragul examenelor nationale (Evaluare Nationala, Bacalaureat), iar angrenarea elevilor in activitati de protest poate fi un factor de stres suplimentar fata de cel firesc in aceasta perioada”, se arata in comunicatul de presa care n-a avut efect in impiedicarea protestului programat pentru astazi.