Marian Ion: Constructia sistemului dual de canalizare trebuia inceputa atunci cand s-a lucrat la infrastructura, in diverse cartiere

P1150674

Candidatul independent la Primaria Brailei Marian Ion admite ca daca va fi ales primar, nu ar demara un proiect de mare anvergura pentru construirea unui sistem dual de canalizare, desi acesta este o solutia moderna pentru un oras civilizat, solutie care ar face sa nu mai existe strazi si gospodarii inundate in municipiu, la fiecare ploaie mai puternica. Marian Ion a explicat ca un asemenea proiect trebuia facut pana acum, de cate ori s-a lucrat la reabilitarea infrastructurii unor cartiere, insa la ora actuala, dupa ce s-au realizat mai multe astfel de proiecte pe multi bani europeni si s-au si asfaltat strazile, este complicat sa sapi iar gropi si sa rascolesti inca o data tot orasul. Ion sustine ca deocamdata, ar apela la solutia pompelor care, in caz de precipitatii abundente, ar putea fi instalate chiar in zonele respective: “In cartierul Radu Negru sunt doar cateva strazi care se inunda si  un asemenea  sistem dual de canalizare ar costa mai mult decat cateva pompe care ar rezova pe loc problema, doar atunci cand sunt precipitatii abundente. Ganditi-va ca sistemul dual de canalizare este un sistem pasiv, el actioneaza ori de cate ori ploua, dar s-ar putea sa constatam ca in urmatorii 10 ani n-o sa mai avem niciodata precipitatii atat de abundente si ar parea o cheltuiala inutila. Ea nu este o cheltuiala inutila, dar in bugetul si asa strans al Primariei, ar putea parea inutila, pentru ca trebuie sa dramuim fiecare banut cu mare atentie, in perioada urmatoare. Ca primar, eu as apela, deocamdata, ca solutie, la pompe”.

Cat priveste faptul ca de fiecare data cand au fost inundate strazi si gospodarii in municipiu, autoritatile au dat vina pe faptul ca pompele nu ar fi pornit la timp, Marian Ion a comentat: “In masura in care exista un anunt dat de ISU si un avertisment inainte de asemenea precipitatii abundente, eu cred ca se poate actiona in timp util cu pompele”.