Marian Ion: In ultimii 7 ani, CUP “Dunarea” Braila a facut toate lucrarile de reparatii fara autorizatie

P1140401

Fostul arhitect sef al Primariei Brailei, Marian Ion, declara  ca in ultimii 7 ani, cat a detinut aceasta functie, Compania de Utilitati Publice “Dunarea” Braila a facut toate lucrarile de reparatii fara a avea autorizatie. Marian Ion a explicat ca a trimis adrese scrise la CUP “Dunarea”, prin care informa conducerea companiei ca potrivit legii, nu se pot efectua niciun fel de lucrari fara autorizatie eliberata de Primarie, insa in cei 7 ani, nu i-au fost cerute astfel de documente, desi echipele CUP au facut o multime de lucrari de reparatii la reteaua de apa si canalizare: “Eu n-am dat autorizatie la niciuna dintre reparatiile pe care le-a facut CUP <<Dunarea>>, pentru ca n-au venit sa ceara; le-am trimis adrese si n-au raspuns la ele. Nu am dat autorizatii la reparatii facute de CUP <<Dunarea>>. Am trimis adrese cu semnatura primarului, nu am trimis adrese de capul meu. Si le-am spus ca orice interventie se face cu autorizatie, ca asa spune legea. Au venit si mi-au spus <<Dar ce facem in situatii de urgenta?>>. <<In situatii de urgenta, interveniti noaptea, ca se poate intampla ceva noaptea, si a doua zi ma gasiti la birou si va dau certificat de urbanism si autorizatie in regim de urgenta, ca si asta prevede legea>>.

Sa nu va mai spun ca in Primaria Braila nu gasiti niciun act de receptie, la niciuna dintre lucrarile astea… Bine, eu nu vorbesc de lucrarile mari de infrastructura facute pe bani europeni, alea au autorizatie, au proiect si au receptie. Eu vorbesc de toate lucrarile de interventie ale CUP <<Dunarea>>”.

Intrebat de ce nu s-a intamplat nimic, ca urmare a faptului ca de ani de zile, CUP realizeaza lucrari fara autorizatie, Marian Ion a spus: “Eu, ca arhitect sef, nu am putut decat sa trimit adrese. Nu sta in competenta arhitectului sef sa dea amenzi, acest lucru trebuie sa-l faca Disciplina in constructii, care este in subordinea Politiei locale si ar mai putea interveni Inspectoratul de Stat in Constructii. Dar atributiile principale le are Disciplina in constructii. Dar pare mai comod sa faci lucrari fara autorizatie. Asa s-au facut multe pana acum…”.

Fostul arhitect sef a estimat ca in fiecare an, CUP <<Dunarea>> a facut zeci de astfel de lucrari fara autorizatie.