Marioara Nistor: Am semnat scrisoarea de angajament „Educatia, responsabilitate si pentru comunitate”.

P1120777

Candidatul UNPR la Primaria Brailei, deputatul Marioara Nistor, anunta ca a semnat si isi asuma obiectivele din scrisoarea de angajament „Educatia, responsabilitate si pentru comunitate”, ca urmare a solicitarii lansate de reprezentantii elevilor catre candidatii la alegerile locale pentru functia de primar si consilier local. Mai exact, Consiliul National al Elevilor  a cerut candidatilor la alegerile locale sa isi asume faptul ca in situatia in care vor fi alesi in functie, vor considera educatia o prioritate si isi vor da tot concursul pentru indeplinirea obiectivelor solicitate in scrisoarea de angajament „Educatia, responsabilitate si pentru comunitate”.

“Am acceptat provocarea lansata de reprezentantii Consiliului National al Elevilor si am semnat scrisoarea de angajament pentru alegerile locale din acest an intitulata <<Educatia, responsabilitate si pentru comunitate>>. Educatia are un rol deosebit de important in privinta reusitei in viata. Cel mai pretios si mai durabil cadou care poate fi oferit de catre adulti copiilor este educatia. Sistemul de invatamant trebuie sa reprezinte o prioritate in viata, deoarece beneficiile aduse comunitatilor sunt incomensurabile. Prin educatie se slefuieste personalitatea umana, se pregatesc viitorii specialisti ai Brailei si ai Romaniei.

In Braila, de obicei, nu am avut niciun plan cu privire la sustinerea invatamantului. Putem spune ca suntem campioni la improvizatii, dar in niciun caz acestea nu ne ajuta sa progresam. Avem nevoie de un sistem de invatamant modern si european”, spune Marioara Nistor.

Precizam ca in scrisoarea de angajament „Educatia, responsabilitate si pentru comunitate”, se prevede, printre altele: “* voi considera educatia o prioritate a mandatului: * ma voi implica in modernizarea si dotarea scolilor din raza localitatii si voi asigura o finantare complementara in concordanta cu nevoile scolilor, suplimentand, dupa caz, finantarea de baza; * voi sprijini elevii si profesorii cu performante prin burse scolare si premii, voi aloca burse sociale care sa permita elevilor proveniti din medii dezavantajate sa urmeze scoala si voi sprijini finantarea prioritara a scolilor din medii dezavantajate; ma voi asigura ca se respecta dreptul elevilor si studentilor de a avea reducere cel putin 50% la transportul local in comun; voi demara proiecte si actiuni menite sa scada abandonul scolar de pe raza localitatii”.