Marioara Nistor: Trebuie sa ne schimbam noi, sa nu mai incurajam cresterea cainilor pe langa bloc

13062459_1590779674583272_7454746277648280628_n

Candidatul UNPR la Primaria Brailei, Marioara Nistor, este de parere ca problema cainilor vagabonzi a devenit subiect de propaganda in aceste ultime zile, dat fiind ca mai multi politicieni, candidati sau nu, isi spun parerea in legatura cu aceasta tema, dupa ce ani de zile a fost “bagata sub pres”. Marioara Nistor mai spune ca “din gura nu e greu sa zici ca rezolvi o problema”,  dar dincolo de vorbe, ar trebui sa se vada si fapte concrete, adica rezolvarea problemelor. In opinia candidatului UNPR, dincolo de ceea ce trebuie sa faca autoritatile in legatura cu strangerea maidanezilor de pe strazi si intretinerea lor in padocuri, mai este ceva de facut – ceva ce tine de fiecare brailean in parte: “Am vazut in ultimele zile ca tot mai multa lume se agita in privinta problemei maidanezilor de pe strazile Brailei. Cei care tot spun ca vor elimina aceasta problema pierd din vedere un lucru – puteau sa faca ceva pana acum, asta daca voiau. PNL-ul este un partid mare, care putea sa impuna o solutie, daca nu era multumit de modul in care administratia Simionescu o gestiona. De aceea au consilieri, au oameni in Primarie, nu sa vina acum in campanie si sa ne spuna ca intr-un an de zile rezolva problema. Dar 4 ani ce au facut?

Un lucru este cat se poate de evident, daca se dorea, problema maidanezilor se rezolva, asa cum s-a intamplat si in alte orase ale Romaniei. Dar, din nefericire pentru braileni, lucrurile au trenat, fiind bagate sub pres. S-a vrut sa se ajunga pana in campania electorala pentru a avea inca un subiect de propaganda? Nu stiu. Dar ceea ce stiu este ca nimeni nu mai vorbeste si despre celelalte probleme ale brailenilor, cum ar fi nivelul de trai, locurile de munca si veniturile acestora.

In cazul cainilor maidanezi trebuie sa discutam despre mai multe aspecte. In primul rand, vorbim de atributiile ce revin Primariei. Aici discutam de realizarea de padocuri pentru caini, unde acestia sa fie stransi. De asemenea, autoritatile ar trebui sa acorde o atentie mai mare acestui subiect, adica sa se ocupe efectiv de strangerea cainilor de pe strazi, nu doar sa vorbim despre aceasta problema. Din gura nu e greu sa zici ca rezolvi o problema, trebuie sa o si faci.

In al doilea rand, este necesara si o implicare a asociatiilor pentru protectia animalelor in aceasta problema. Nu este un subiect care tine doar de Primarie, ci este unul in care oricine isi poate aduce contributia. Printr-un parteneriat cu asociatiile sunt convinsa ca se pot identifica cele mai bune solutii, in asa fel incat animalele sa nu aiba de suferit, dar, in acelasi timp, nici brailenii sa nu mai traiasca cu frica acestor caini maidanezi.

Un alt punct, pe care il consider esential si care nu necesita bani, ci necesita o schimbare de atitudine, de mentalitate, este cel referitor la oameni. Trebuie sa reusim sa ne schimbam noi, sa nu mai incurajam cresterea cainilor pe langa bloc. Trebuie sa intelegem urmatorul lucru – daca vrei un animal de companie, atunci il iei cu tine in casa, nu il lasi in jurul blocului. Este o atitudine plina de cruzime fata de bietele animale, dar care poate pune in pericol si sanatatea celorlalti braileni, care pot fi atacati. Daca vom reusi sa schimbam comportamentul brailenilor, cred ca o mare parte a problemei isi gaseste solutia”.