Nistor: Sunt necesare solutii pentru atenuarea diferentelor de dezvoltare intre regiunile tarii

13062353_1730021533949891_276531478491403479_n

Presedintele UNPR Braila, Marioara Nistor, se arata ingrijorata de concluziile unei analize realizate de economistii de la KeysFin, care  sustin ca Romania se indreapta catre o enclavizare economica, in care diferentele economice intre regiuni risca sa genereze situatii de risc social. Mai exact, spun specialistii amintiti, lipsa unei strategii coerente de dezvoltare regionala a avut ca efect depopularea unor zone din mediul rural si accentuarea aglomerarii urbane excesive in cateva anumite zone, precum Bucuresti-Ilfov, in timp ce in alte orase, economia regreseaza, ajungandu-se la un gen de abandon economic.

Marioara Nistor sustine ca trebuie elaborata urgent o strategie care sa vizeze dezvoltarea economica armonioasa la nivelul regiunilor tarii: “Guvernul si cei care se vor afla la conducerea Romaniei trebuie sa aiba in vedere identificarea urgenta de solutii pentru a atenua diferentele de dezvoltare intre regiunile tarii. Daca nu remediem decalajele care apar intre aceste regiuni, pe termen mediu si lung ele vor ajunge sa dauneze economiei si procesului de dezvoltare. Este necesara elaborarea unei strategii care sa puna in valoare potentialul tuturor regiunilor Romaniei si care sa stopeze adancirea acestor diferente.

Pentru a se dezvolta, judetele tarii au nevoie de o viziune clara, una care sa nu alterneze de la un mandat la altul. Braila are nevoie de o asemenea strategie pe termen lung. Numai in acest fel, brailenii pot spera la cresterea calitatii vietii, la un nivel de trai mai bun”.