Obreja: Problema maidanezilor din Braila insistand. Daca te tii de ea, se rezolva

P1150813

Co-presedintele ALDE Braila Gheorghi Obreja pare ca picat din luna in politica, in plina pregatire a alegerilor locale, astfel incat el, unul, n-are niciun proiect pe care sa-l prezinte cetatenilor si n-are nici vreo jena sa le ceara alegatorilor sa-l voteze pentru simplul motiv ca e “om serios” si muncitor (ceea ce sugereaza ca in opinia sa, restul candidatilor nu sunt nici seriosi, nici muncitori, daca pe aceste doua criterii, lumea ar trebui sa-l voteze pe el). In plus, Obreja, care dupa o iesire penibila din politica, a tinut capul la cutie vreo 2 ani, dupa care a fost parasutat  direct in fruntea ALDE Braila, pe post de tanara speranta pensionata, vrea sa ajunga consilier judetean tot pe sistemul parasutarii la punct fix, fara sa-si propuna sa realizeze vreun proiect de interes pentru comunitate si fara sa aiba in vedere vreo solutie pentru vreuna dintre problemele majore ale brailenilor. Ideea lui este ca intai sa ajunga in functia respectiva, iar apoi vede el ce face, se descurca la fata locului… Faptul ca pe acest principiu a preluat functia de prefect, dupa care si-a incheiat mandatul intr-un mod jenant, nu i-a dat deloc de gandit asupra valabilitatii acestui stil de abordare a politicii si administratiei. De fapt, dupa cum se pare, Obreja e mai mult cu muncitul, decat cu ganditul (nu degeaba vrea sa fie votat pentru ca e om muncitor, nu pentru ca ar fi vreun ganditor)…

Omul a constatat de-a lungul anilor ca in politica, poti ajunge intr-o functie de conducere doar pentru ca asa vrei tu (si pentru ca asa vrea si Danut Mihai, sau asa vrea si Durbaca): asa a ajuns in functia de prefect, asa a ajuns in functia de co-presedinte ALDE si asa o sa ajunga (din pacate) si consilier judetean: insistand, chiar daca lipsa (vizibila a) calitatii de ganditor il face usor incompatibil cu functiile din administratia publica locala.

Mai mult, fiindca i-a mers in politica, Obreja are impresia ca solutia de a “insista” este universal valabila si poate fi aplicata si in cazul problemelor comunitare, cum ar fi, de exemplu, aceea a cainilor vagabonzi. Intrebat cum vede el rezolvarea acestei probleme care ii deranjeaza pe multi braileni, alde Obreja… vrem sa spunem ALDE Obreja… a declarat: “Astea sunt probleme care pot fi rezolvate, din punctul meu de vedere, printr-o implicare mai serioasa si prin solicitarea sprijinului din partea celor care detin functii de medic veterinar”.

Intrebat din nou cum vede el la modul concret o rezolvare pentru problema cainilor vagabonzi de pe strazile Brailei, Obreja a replicat, senin, ca din punctul sau de vedere, problema ar fi trebuit sa fie deja rezolvata la acest moment: “Pai… ei trebuiau deja sa dispara, de cand stiu eu ca s-au alocat bani pentru adaposturi, de cand stiu ca trebuiau adunati, dusi la adaposturi, hraniti. Ei ar fi trebuit sa dispara, daca se facea o sterilizare atunci; acum, o iei iarasi de la zero, cum ar veni. Problema zic eu ca n-a fost gestionata chiar bine, asa… ca ei chiar au produs destule necazuri”.

Informat ca problema n-a disparut si intrebat din nou care ar putea fi solutia ca ea sa dispara, Obreja ne-a spus ca problema se rezolva “insistand” si asteptandu-ne ca iubitorii de caini sa hraneasca macar o parte din miile de maidanezi care ar fi adunati de pe strazi: “Insistand pe problema asta si daca vreti, raportand zilnic: <<Am adunat atatia caini>>, <<Ne confruntam cu urmatoarele probleme…>>, <<Nu avem mancare decat pentru 50 de caini, hai sa mai gasim mancare pentru restul…>>. Avem iubitori de animale o groaza, apelam si la ei, ca nu poate singura Primaria Braila, sau orice alta primarie, sa faca asta, nu se poate de la buget sa rezolvi problema asta, dar trebuie rezolvata. Daca te tii de ea, se rezolva”.