Paun: In padocurile Primariei, maidanezii ar putea sa fie si dresati, nu doar hraniti si ingrijiti

P1160101

Candidatul ALDE la Primaria Brailei, Dan Paun, este de acord cu ideea lansata in spatiul public zilele trecute in legatura cu necesitatea amenajarii de padocuri mai mici, pentru adapostirea cainilor stransi de pe domeniul public, fiindca in padocurile mari, animalele sunt chinuite. Paun a precizat astazi ca in aceste adaposturi pentru animale, cainii ar putea sa fie dresati, asa cum se intampla in alte tari: “Un padoc de dimensiuni mari, intr-adevar, poate fi asimilat unui lagar de concentrare. ONG-ul cu ai carui reprezentanti am discutat, din Germania, are padocuri pentru circa 100 de caini; in momentul de fata, unul dintre padocurile lor are 126 de animale, dintre care 57 sunt in procedura de dresaj. Eu asa vad situatia, cu padocuri mai mici, unde sa se adauge insa si valoare, nu numai sa tii aninalul acolo, sa-l hranesti si sa speri ca-l adopta cineva. Persoanele care vor sa adopte caini vor sa ia caini dresati, este un plus de valoare si putem discuta de animale care au scop terapeutic, sunt foarte multi caini care pot fi folositi in scop terapeutic, animale de insotire pentru persoanele cu handicap, sunt  foarte multe lucruri care se pot face. Numai ca vedeti dvs, ONG-urile noastre vin, tipa ca suntem inumani, ca vrem sa omoram cainii si pleaca mai departe, nu vin cu idei constructive”.

Cat priveste ideea organizarii unor concursuri cu premii pentru cei care adopta caini maidanezi, candidatul ALDE a comentat: “Da, fiecare este liber sa faca ce vrea cu banii lui!”.

Informat ca propunerea lansata zilele trecute se referea la premii oferite din bani publici, Paun a spus: “Repet, fiecare face ce vrea cu banii lui! Sa faca ce vrea cu banii lui, nu cu banii Primariei! Pentru ca eu am un principiu pe care merg, in viata: cine-mi da idei, sa-mi dea si bani! Deci cine are idei, sa aiba si bani, sau sa indice sursa de finantare, ca asa, ce facem, jumatate din bugetul Primariei il cheltuim pe caini fara stapan? Nu, nu se poate!”.