Paun: Primaria era obligata sa organizeze cursuri de initiere pentru consilierii aflati la primul mandat, dar nu a facut-o

P1120108

Candidatul ALDE la Primaria Brailei, consilierul municipal Dan Paun, este  de parere ca toate persoanele care vor sa candideze pentru functia de primar ar trebui sa aiba o minima pregatire in domeniul administratiei publice, pentru a putea sa faca fata exigentelor functiei. Dan Paun merge chiar mai departe si spune ca in opinia sa, ar fi de dorit ca inainte de a candida pentru functia de primar, o persoana sa aiba „la activ” cel putin un mandat de consilier local, astfel incat sa fie familiarizata cu activitatea din administatia publica locala nu doar la nivel teoretic, ci si practic.

Liderul ALDE a precizat ca de fapt, potrivit regulamentului Consiliului Local Municipal, Primaria Braila ar trebui sa organizeze cursuri de initiere in administratia publica  pentru toti alesii aflati la primul mandat, insa acest lucru nu s-a intamplat niciodata: “In regulamentul de functionare al Consiliului Local Municipal exista o prevedere care spune ca pentru consilierii locali care sunt la primul mandat, CLM, prin Primarie, trebuie sa organizeze cursuri de <<initiere>>, ca sa le numim asa, in administratia publica. Din cauza ca Primaria nu a organizat aceste cursuri, eu am mers si am facut pe cheltuiala proprie un an de zile la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, pentru mine, ca sa stiu despre ce este vorba in administratia publica”.

Intrebat daca a meritat sa faca acele cursuri, Dan Paun a declarat: “Da, a meritat, pentru ca daca va uitati la unele luari de pozitie din Consiliul Local Municipal, va ingroziti! Mie mi-a fost rusine sa aud asa ceva, mi-a venit sa ma ridic si sa plec din sedinta! Si acele persoane au impresia ca ele chiar detin adevarul si chiar stiu ce vorbesc… Asta este, multi chemati, putini alesi… Optiunea  de a candida este libera, la indemna fiecaruia; de aici incolo, trebuie sa demonstram un pic de competenta…”.