Persoanele cu handicap au asigurate toate conditiile pentru transportul cu autobuzul, microbuzul si taxiul – asta spune Primaria Brailei

1_28186000

Primaria Brailei apreciaza ca in municipiu sunt asigurate toate conditiile prevazute de lege pentru ca persoanele cu handicap sa se poata deplasa in siguranta fie cu taxiul, fie cu autobuzul sau cu microbuzele de tip maxi-taxi. Intr-un raport prezentat in cadrul Comitetului consultativ  de dialog civic si semnat de primarul Aurel Simionescu, se precizeaza ca atat societatea “Braicar”, cat si firmele de transport de tip maxi-taxi si cele de taximetrie beneficiaza de mijloace de transport cu dotari specifice, pentru aceasta categorie de persoane cu necesitati speciale: ”SC  Braicar SA are in dotarea parcului de mijloace de transport persoane  51 de autobuze cu podea coborata, pentru accesul persoanelor cu dizabilitati in mijloacele de transport. SC Braicar SA dispune la data actuala de autobuze de capacitate mare, care deservesc traseele principale si toate au prevazute din constructie scara de urcare la nivelul trotuarului.

Serviciul de Transport Public Local de Calatori si Administrare Portuara, care organizeaza si monitorizeaza activitatea de transport public local de calatori, are prevazut in Regulamentul de organizare si desfasurare a activitatii de transport in regim de maxi-taxi ca transportatorii autorizati – de regula, peste 15 -, sa detina cel putin un taxi care sa permita transportul acestor persoane. In acest sens, s-a recomandat asigurarea unui autoturism marca Logan MCV, care are acces pe usile din spate si care nu implica cheltuieli substantiale. Din monitorizarile din ultimii 2 ani, rezulta ca solicitarile acestor persoane la serviciul de taxi este foarte rar, 1-2 pe saptamana, fara insa a se solicita masini speciale in acest sens. De regula, aceste persoane sunt clientii anumitor transportatori, pe care ii cunosc si ii solicita la domiciliu, ajutandu-i la urcarea in autoturism a caruciorului si separat, a persoanei in cauza. La nivelul municipiului Braila, la data actuala, exista un numar de 7 autoturisme marca Dacia Logan MCV care pot asigura necesarul de astfel de masini”.

In ceea ce priveste transportul de tip maxi-taxi, dupa cum se precizeaza in documentul amintit, “transportul de persoane prin cele 4 societati care opereaza pe traseele secundare este asigurat de un numar de 125 de autobuze de capacitate  de 17-20 de locuri. Acestea, in proportie de 50%, sunt prevazute prin constructie cu platforma joasa de urcare-coborare”.