Petrea: Daca pe partea de capturare si sterilizare a cainilor este o golanie, daca s-au spalat bani, trebuie reluate licitatiile

P1160033

Candidatul PSRO la Primaria Brailei, Dorin Silviu Petrea, isi doreste “sa avem langa noi” cainii maidanezi si subliniaza ca daca va fi ales edil-sef, nu va eutanasia decat cainii care sunt agresivi sau bolnavi. Petrea a comentat astazi, in cadrul unei intalniri organizate cu candidatii la Primarie, ca trebuie stabilit clar daca pe partea de capturare si sterilizare “este o golanie” si “s-au spalat bani”, pentru ca in acest caz, Primaria trebuie sa incheie contracte cu alti parteneri, care sa se ocupe la modul serios de aceste servicii: “Ne ferim cu totii de acea parte numita <<eutanaiserea cainilor>>, acolo e marea discutie. Noi trebuie sa intelegem un lucru si sa-l acceptam cu totii: acei caini care sunt agresivi, care sunt bolnavi, trebuie sa urmeze procedurile legale si dupa acele 14 zile prevazute de lege, din pacate, desi sunt suflete, trebuie sa intelegem ca ei vor trebui eutanasiati. In schimb, pentru cainii perfect sanatosi trebuie sa gasim solutii sa-i avem alaturi de noi si desi mi-ar placea sa credem astazi ca societatea se va implica cu adevarat si in Braila si va prelua o parte din atributiile autoritatii locale, autoritatea locala este cea care trebuie sa dea tonul in ceea ce priveste preluarea cainilor de pe strada.

Noi trebuie sa facem acest efort de a aduna si steriliza cainii de pe strada, indiferent de costurile lui pentru autoritatea locala. Daca acolo este o golanie, sau sunt anumite probleme cu acele padocuri si s-au spalat bani – si nu suntem noi cei care fac anchetele astea -, trebuie intrerupte acele contracte, trebuie relaute licitatiile si eventual marit numarul padocurilor si numarul locurilor de cazare pentru caini. Daca vrem sa devenim un oras european, noi trebuie ca intr-un termen relativ scurt sa rezolvam problema cainilor comunitari”.

Precizam ca intalnirea de astazi a fost organizata de Mircea Serbanoiu (Federatia Romana pentru Protectia Animalelor) si Cosmin Candea (Asociatia “Vreau sa fiu liber”) cu candidatii la Primaria Brailei, pentru a se discuta solutiile propuse de candidati in ideea rezolvarii problemei cainilor vagabonzi din municipiu.