Politistii braileni sunt cu ochii pe scoli, in aceasta saptamana

P1110426

In aceasta saptamana, politistii braileni vor intensifica actiunile pentru asigurarea unui climat de siguranta in incinta si zona adiacenta unitatilor de invatamant preuniversitar, pentru prevenirea si combaterea delincventei juvenile, precum si pentru asigurarea bunei desfasurari a procesului instructiv-educativ. Astfel, in perioada 9- 13 mai, politistii braileni vor actiona pe trei paliere: * prevenire prin actiuni educative; * verificarea modului de supraveghere, paza și acces in unitati; * acordarea sprijinului de specialitatate (activitati pentru mentinerea ordinii publice, interventia in cazul evenimentelor produse in perimetrul unitatilor scolare sesizate la numarul de urgenta „112” si combaterea absenteismului scolar). Zilnic, echipaje de politie vor fi prezente in apropierea scolilor din municipiul si judetul Braila, in intervalele orare in care se efectueaza intrarea si iesirea de la cursuri a elevilor. De asemenea, vor fi efectuate patrulari in zona scolilor, atat pe parcursul orelor de curs, cat si in perioadele cand elevii nu au cursuri, intrucat multe unitati scolare detin terenuri de sport care sunt frecventate de un numar mare de copii.

Politistii de la compartimentul de analiza si prevenirea criminalitatii, impreuna cu cei rutieri, sprijiniti de politisti de proximitate, vor continua intalnirile preventive cu elevii, in cadrul unitatilor scolare. De asemenea, Inspectoratul de Politie Judetean Braila va continua efectuarea de controale periodice privind respectarea prevederilor Legii privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor. Astfel, se vor face in permanenta verificari privind modul de acces in incinta scolilor si executarea pazei.

La actiunile desfasurate se va acționa in sistem integrat, impreuna cu celelalte structuri competente ale Ministerului Afacerilor Interne si politisti locali, precum si cu alti parteneri (inclusiv asociatiile parintilor elevilor si conducerea unitatilor de invatamant).