Simionescu: In Braila vom avea toate strazile canalizate si asfaltate cel mai devreme la finele lui 2018

sa1

Primarul Brailei, Aurel Simionescu, admite ca in anii trecuti, cand era intrebat in legatura cu termenul pana la care estimeaza ca toate strazile din municipiu vor fi canalizate si asfaltate, indica finele anului 2016. Edilul sef spune ca proiectele sunt facute de mult timp, iar singurul lucru care a lipsit in ultimii 3 ani a fost finantarea europeana propriu-zisa, pentru ca Programul Operational Infrastructura mare nu a fost pornit de UE nici la aceasta data: “Afirmatia mea despre 2016 era legata de faptul ca deja lucrasem de dinainte de 2012-2013 pe partea de canalizare a strazilor si de alimentare cu apa, pe Programul Operational Sectorial de Mediu, care ar fi trebuit sa se termine in 2013. In municipiu s-a terminat in 2013, cu mici exceptii, insa in judet nu s-a terminat – proiectul fiind acelasi. In judet, in 2013 abia a inceput ultimul lot de lucrari.

Din 2013  trebuia sa inceapa Programul Operational Infrastructura mare, care ar fi trebuit sa se deruleze in anii 2014-2015-2016, iar in 2016 ar fi trebuit sa avem lucrarile finalizate. Dar programul acesta pe intrastructura mare nu a pornit nici in momentul de fata… Din momentul in care va incepe, estimarea mea este ca ne vor trebui 2 ani de zile ca sa inchidem acest subiect – exista o lista cu strazi, cu capete de strazi care vor intra in Programul Operational. Dar asa cum v-am mai spus, suntem in 2016 si programul respectiv nu a inceput.

Noi avem toate studiile facute, iar in momentul in care se da drumul la bani, mai trebuie facuta delimitarea foarte exacta a traseelor respective, dat fiind ca in ultimii ani s-a mai schimbat cate ceva in teren; dar in rest, proiectele deja exista”.

Edilul sef a mai precizat ca este de asteptat ca Programul Operational pentru Infrastructura mare sa demareze in toamna acestui an.