Simionescu, catre ziaristi: Daca nu va plac consilierii locali, de ce nu candidati dvs?

P1060949

Primarul Brailei, Aurel Simionescu (PSD), considera ca este usor sa stai pe margine si sa critici prestatia unor alesi locali, cum ar fi consilierii municipali si judeteni, asa cum fac multi dintre cetatenii nemutumiti de modul in care este administrat orasul si judetul. Simonescu este  insa de parere ca in loc sa stea deoparte si sa critice consilierii existenti, cei nemultumiti, care considera ca ar avea ceva de spus in ce priveste binele comunitatii, ar trebui sa se implice direct, sa candideze si sa devina chiar ei consilieri. Primarul i-a intrebat astazi pe ziaristi de ce nu se implica, in acest sens, in actul administrativ, daca nu le place ce vad in CLM si in CJ: “Trebuie sa conteze calitatea consilierilor, sigur, dar  eu am o exprimare care s-ar putea sa va deranjeze: de ce nu va implicati dvs?

Am mai avut o discutie si cu niste colegi profesori, care erau suparati de starea educatiei si le-am zis <<Dar voi la ce partid candidati?>> << Nu, noi nu!>>. Pai daca voi nu, aia nu, asta e! Eu nu va spun sa va duceti la un partid sau la altul, dar daca oamenii de buna credinta stau deoparte si nu vor sa se implice, atunci cineva va ocupa locurile acelea, cu mai mult sau mai putin discernamant, mai mult sau mai putin bine…

Noi, la PSD, am incercat sa facem lucruri rezonabile, sa pastram si din cei care au fost  – ca trebuie o anumita continuitate in chestia asta -, sa aducem si niste oameni care au profesii diferite, ca sa poata sa sprijine viitorul primar; unii vor confirma, altii nu. Eu va spun ca am avut si retincenta, dar si refuzuri din partea unor oameni pe care ii consideram realizati profesional, care spun <<Va stimam, dar nu vrem sa intram in toata poveste asta, nu vedeti ce se intampla acum?>>”.