Simionescu: Cred ca ar fi trebuit sa infiintam pana acum „Administrarea Domeniului Public”

P1070433

Primarul Brailei, Aurel Simionescu, sustine ca infiintarea de catre Municipalitate a unei proprii firme de drumuri si poduri, sau de administrare a domeniului public, nu va ajuta cu nimic, in ceea ce priveste evitarea organizarii de licitatii si implicit, evitarea aparitiei unor contestatii care blocheaza cu lunile sau chiar cu anii executarea anumitor lucrari. Aurel Simionescu a explicat ca atunci cand este vorba de lucrari de amploare, legea impune organizarea de licitatii, la care firma Primariei trebuie sa participe, alaturi de toate celelalte firme interesate.

Pe de alta parte, edilul-sef spune ca o astfel de firma proprie ar trebui totusi infiintata, pentru ca ar usura mult interventia autoritatii publice in cazul unor lucrari mici, urgente, pentru ca nu mai este nevoie sa se faca procedura de achizitie publica: “Nu poate sa fie mai usor cu licitatiile, pentru ca pentru orice lucrare, noi suntem obligati sa facem licitatie publica. Deci noi, Primaria, de exemplu, pentru flori si alte lucruri de genul asta avem firma <<Seroplant>>, dar facem licitatie pentru toate lucrarile, pe partea de achizitii de flori, dar si pentru partea de plantat, etc. Si la partea de reparatii drumuri la fel se intampla, pentru ca vine cineva si spune asa:  <<Am de asfaltat strada Ramnicu Sarat>>. Societatea de drumuri a Primariei vine si spune <<Eu o fac cu un deviz de 2 lei>>, sa zicem. Si vine o alta societate si spune <<Eu ti-o fac cu 1 leu si 75 de bani>>. Banul public este acelasi si se pune intrebarea de ce ai cheltuit cu 2 lei, cand puteai sa o faci cu doar 1 leu si 75 de bani…

Ceea ce cred ca este nevoie la municipiu – si tot am discutat, dar n-am facut, ramane unul dintre lucrurile nefacute care cred eu ca trebuia facut – este acea ADP, <<Administrarea Domeniului Public>>, care ar trebui sa inglobeze actulul <<Serviciu de Gospodarire Locala>> si o serie de alte chestiuni, poate inclusiv <<Seroplant>>, care sa imi rezolve problemele de interventie, pentru care nu trebuie sa stau eu sa astept sa fac achizitie publica. De exemplu: mi s-a surpat undeva o canalizare, am de reparat o bancuta, am de pus doua cosuri de gunoi – nu trebuie sa mai stau sa fac licitatie, am firma mea, pe care sa o pun sa faca interventii de-astea punctuale, marunte, care se pot face rapid. Daca discutam insa despre a pune asfalt pe strazile Brailei, despre reteaua de canalizare, etc, aceste lucruri nu se vor putea face fara licitatie”.