Simionescu: Daca la a doua selectie a membrilor CA la CUP “Dunarea” nu au mai fost contestatii, inseamna ca acele criterii de selectie au fost in regula

P1120771

Primarul Brailei, Aurel Simionescu (PSD), declara ca a urmarit si el modul in care a evoluat situatia in privinta selectiei membrilor Consiliului de Administratie de la Compania de Utilitati (CUP) “Dunarea”, pentru ca este vorba despre compania care asigura apa potabila pentru toata populatia municipiului. Simionescu a vazut ca selectia amintita a fost una controversata si ca unii politicieni locali reclama ca au fost favorizati membrii PSD, in timp ce altii vorbesc despre incompatibilitatea unora dintre cei care au fost selectati, care detin si functia de consilier municipal sau judetean si este posibil sa o detina si dupa alegerile de luna viitoare.

Edilul sef a spus astazi ca incompatibilitatea se poate rezolva usor, dat fiindca persoanele in cauza pot opta in termen de 15 zile pentru functia de consilier sau pentru cea de membru in CA la CUP “Dunarea”. In ce priveste criteriile de selectie – care, potrivit unora, ar fi de natura sa limiteze accesul candidatilor din afara companiei -, Simionescu a comentat ca atat timp cat la a doua selectie nu a existat nicio contestatie, inseamna ca toti participantii au considerat ca acele criterii sunt in regula: “Eu am atras atentia si in sedinta de Consiliu Local ca nu ne putem juca cu conducerea unei Companii  de Utilitati Publice care are si un numar important de salariati si care are un impact deosebit in ceea ce priveste serviciul pe care-l presteaza, respectiv alimentarea cu apa. Din punct de vedere al incompatibilitatilor, nu cred ca este o problema, cei care sunt desemnati acum, daca sunt consilieri, au la dispozitie 15 zile, in conformitate cu prevederile legii, in care pot opta pentru una sau pentru alta. Isi pot da demisia din functia de consilier si pot sa se duca acolo, daca aceasta este optiunea lor.

Din punct de vedere al criteriilor de selectie, le-am atras atentia asupra unor probleme, au refacut criteriile si se pare ca lucrurile sunt mai restrictive dupa unii si mai putin restrictive, dupa altii, dar pana la urma, nimeni n-a contestat cea de-a doua selectie. Prima oara au contestat si au reluat selectia, dar a doua oara n-a mai fost nicio contestatie, deci atunci cand si-au depus dosarele, cei in cauza au acceptat, implicit, si criteriile de selectie”.

Dincolo de incompatibilitatea mentionata de  Simionescu, exista opinii potrivit carora si directorul Mihail Chirita s-ar fi aflat intr-un conflict de interese, pentru ca acesta a candidat pentru CA de la CUP „Dunarea”, in conditiile in care tot el a contractat serviciile expertului independent care s-a ocupat de procedura de recrutare.