Simionescu: Ne-am dori in Braila mai multe posturi pentru cei cu studii, ca sa putem avea si o salarizare mai buna

P1070431

Primarul Brailei, Aurel Simionescu (PSD), considera ca este firesc interesul politicienilor locali, mai ales al candidatilor la Primarie, pentru subiectul legat de somaj si de crearea de noi locuri de munca in municipiu si judet. Edilul sef sustine ca exista perspectiva crearii a circa 1500 de noi locuri de munca in viitorul apropiat, prin extinderea fabricii Yazaki – extindere la care se lucreaza deja – si ca exista si discutii cu diverse firme interesate sa investeasca in Zona Libera: “Locurile de munca constituie o necesitate pentru Braila, constituie o prioritate, toti candidatii la Primarie vor spune lucrul acesta, il spun si eu, nu-i niciun secret. In ceea ce priveste numarul de locuri de munca care se vor crea, este o chestie discutabila. Eu am intrebat la AJOFM cate locuri au avut disponibile la Bursa locurilor de munca – au fost 455 de posturi care au fost oferite. De asemenea, din informatiile pe care le am eu, cei de la Yazaki au inceput extinderea pentru noua fabrica, iar asta va insemna in jur de 1.000-1.500 de locuri de munca in plus. Ei construiesc, si-au luat autorizatia de constructie, asa ca de 2.000 de locuri am facut rost.

Dincolo de aspectele politice si de declaratiile noastre politice, este nevoie de locuri de munca si orice aport de locuri de munca este unul binevenit. Sigur, ne-am dori mai multe posturi si pentru nivelul superior, pentru cei cu studii, ca sa putem avea si o salarizare mai buna si pentru a ramane tinerii  in Braila, iar cei care au studii superioare sa-si gaseasca locuri de munca pe masura studiilor.

Exista spatiu suficient disponibil in cele trei perimetre ale Zonei Libere, in care daca cineva doreste sa vina, poate sa vina sa investeasca acolo. Exista dorinta de extindere a celor de la Yazaki, iar pe de alta parte, mai exista niste demersuri, exista interes exprimat pentru a investi in Zona Libera”.