Simionescu: Nu ar fi eficient ca Primaria sa-si cumpere utilaje proprii, care sa acopere activitatea de deszapezire a intregului oras

P1060623

Primarul Brailei, Aurel Simionescu, considera ca nu ar fi eficienta o  investitie substantiala pentru achizitionarea unor utilaje multifunctionale, cu care Municipalitatea sa poata acoperi de una singura activitatea de deszapezire a orasului si eventual, si o parte din lucrarile la repararea drumurilor, in restul anului. Edilul-sef a precizat ca pentru a asigura deszapezirea intregului oras, in perioade de varf, sunt necesare peste 200 de utilaje, pentru cumpararea carora s-ar cheltui foarte multi bani, investitia fiind clar lipsita de eficienta, pentru ca sunt ierni in care utilajele respective nu ar folosite mai deloc.

Pe de alta parte, insa, Simionescu spune ca ar fi necesara si oportuna achizitionarea catorva utilaje de acest gen, care sa poata fi folosite pentru interventii rapide, punctuale, in caz de urgenta, pana se mobilizeaza firmele care au contract cu Primaria, pe acest domeniu: “Am avut o discutie, de mai multa vreme, despre deszapezire si despre oportunitatea ca noi, administratia locala, sa avem la dispozitie  niste utilaje de prima interventie, cu care sa putem interveni la un anumit moment, pentru deblocarea drumurilor, strazilor, etc. Sigur ca este o investitie destul de mare, dar aceasta am privit-o ca pe o investitie pentru situatii punctuale. Insa daca discutam despre deszapezirea orasului, in totalitatea lui, in momentele de varf, atunci pot sa va spun ca in Braila, anul acesta, in ianuarie, cand a fost zapada mai mare, am avut peste 200 de utilaje. Nu are logica sa avem un astfel de parc de utilaje si nicio firma nu are un asemenea numar de utilaje, ci, in momentele de varf, aduna de la altii si intervin.

Deci Municipalitatea poate face o investitie pentru cateva utilaje care sa poata realiza mai multe activitati. De exemplu, daca eu cumpar numai o freza pentru zapada, aceea anul acesta n-a avut ce face – de aceea spun ca trebuie sa fie niste utilaje multifunctionale, adica, spre exemplu, sa poata sa si coseasca iarba de pe marginea drumului, sa poata eventual sa lucreze la o forma de pietruire, etc. Dar repet, aceste investitii trebuie facute pe un format de interventie, pe un format gen ISU (Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta), mai degraba”.