Simionescu: Unii cetateni si-au tras apa si gaze facand lucrari in mod neprofesionist si din aceasta cauza, se tot sparg conductele pe strazi

SIMIONESCU22

Primarul Brailei, Aurel Simionescu, sustine ca odata finalizat proiectul cu finantare europeana care a vizat imbunatatirea infrastructurii din cartierul Radu Negru, acest cartier a ajuns la standarde europene. Edilul-sef admite ca mai sunt unele strazi unde inca mai este de lucrat, insa, spune el, in general, cartierul are strazi si trotuare modernizate, iar locuitorii sunt racordati la reteaua de apa si canalizare.

Aurel Simionescu a comentat astazi ca intelege dorinta cetatenilor din zona amintita de a fi racordati la apa si canalizare si de a avea strazi asfaltate, dar pe de alta parte, din cauza modului neprofesionist in care si-au facut unii dintre ei lucrarile de racordare la retelele respective, acum apar probleme, cand este vorba sa se lucreze pe strada: “Cartierele orasului trebuie aduse la standarde moderne si cartierul Radu Negru a ajuns la astfel de standarde – nu in totalitate, e adevarat, dar trebuie sa intelegem ca locuintele existente acolo sunt, cele mai multe, locuinte construite in anii ’60-’70, asa cum au putut sa fie ele construite atunci si in momentul in care introducem utilajele grele pe strada, ca sa poata compacta, sa poata asfalta, avem mari probleme si cu casele, ca atare, dar si cu modul in care cetatenii au inteles sa-si traga apa, gaze, canal, in timp. In loc sa duca conductele de apa si gaz la 80-90 de cm adancime, asa cum prevad standardele, au facut un cot de la conducta si au urcat la 40-50 de cm de la nivelul strazii. Acum, cand coboram nivelul strazii, ca sa aiba panta de scurgere, conductele astea raman la 20-25 de centimetri, vine utilajul peste ele si se rup. Am avut foarte multe astfel de discutii in Radu Negru si rezultatul este ca intarzie lucrarea, ca nu se poate face, ca bufneste apa si trebuie sa stam sa se usuce, ca nu pot sa lucreze, etc. Cred ca avem vreo 20-25 de adrese de la firma constructoare, care ne spune << Sa vina CUP Dunarea, pentru ca s-a spart conducta, sa vina cei de la gaze sa lase mai jos reteaua de gaz>>. Sunt lucruri cu care ne-am confruntat la lucrarile facute la reteaua stradala si probabil ca ne vom confrunta in continuare”.