Statii de autobuz din sticla rezistenta, cu iluminat si camere video monotorizate de politie – propunerea candidatului PSD Marian Dragomir

P1100566

Candidatul PSD la Primaria Brailei, Marian Dragomir, considera ca este necesara o  reanalizare a traseelor mijloacelor de transport in comun din municipiu si o reconfigurare a acestora, in functie de dezvoltarea orasului si de solicitarile cetatenilor. Marian Dragomir are in vedere, printre altele, unele dintre cartierele orasului si cele doua zone cu blocuri ANL, de unde legatura cu restul orasului nu se face la ora actuala la nivelul la care isi doresc brailenii.

De asemenea, candidatul PSD isi propune amenajarea asa-ziselor “statii SMART”: “In Braila sunt 104 statii comune pentru autobuz si maxi taxi, 74 pentru tramvai si 22 doar pentru maxi-taxi.  Statiile de autobuz vor fi modernizate. Acestea vor fi din sticla rezistenta, cu iluminat si camere video monotorizate de politie. Spatiile publicitare din statii vor fi inchiriate prin licitatie publica, pentru a amortiza costurile modernizarii. Nu se va permite afisarea de reclama electorala, reclama la tigari si bauturi alcoolice.

In fiecare statie de autobuz va exista un ecran electronic care va afisa informatii publice si timpul in care autobuzul de pe fiecare linie va sosi in statie. Acest lucru este posibil prin montarea de sisteme GPS pe autobuzele care vor fi achizitionate, deoarece cele existente au deja GPS. Serverul ce va fi montat in sediul <<Braicar>> va calcula pozitia autobuzului si timpul necesar pentru a ajunge in fiecare statie, o informatie publica pe care o consider obligatorie, in contextul actual. Costurile cu abonamentul GPS sunt nesemnificative, fata de impactul acestei masuri. Termenul maxim de realizare a acestor obiective este de 2 ani. De asemenea, vom lansa o aplicatie pentru smartphone care va permite utilizatorilor sa aiba acces in timp real la informatiile referitoare la mijloacele de transport in comun si frecventa sosirii lor in orice statie din Braila”.