Steriu: Am fost intr-o piata cu candidatul nostru, iar comerciantii au crezut ca a venit ANAF-ul

P1160337

Presedintele UNPR , Valeriu Steriu, a declarat astazi la Braila ca noua legislatie in domeniul electoral trebuie amendata rapid, dat fiind ca aceasta este “defecta”. Valeriu Steriu a participat la o conferinta de presa, alaturi de candidatul UNPR la Primaria Brailei, Marioara Nistor si a declarat ca acele prevederi ale legii care interzic promovarea electorala prin bannere si afise mari, precum si cele care interzic echipelor de campanie sa poarte tricouri cu insemnele partidului din care fac parte au avut ca rezultat o campanie electorala dusa intr-un total anonimat – dovada ca si acum sunt cetateni care nu stiu ca pe 5 iunie au loc alegeri. Presedintele UNPR a povestit si o situatie hilara care i s-a intamplat intr-un oras din tara, cand comerciantii dintr-o piata s-au speriat si vazand ca vine in zona un grup de circa 30 de persoane care nu purtau niciun insemn, au crezut ca este o descindere a ANAF-ului si s-au grabit sa inchida magazinele si sa plece: “Este un anonimat teribil; uitati-va in orice tara vest-europeana si veti intelege, ca vizitator – doar ca treci pe strazile unui oras si stii ca este campanie electoral, sunt afise. Exista o decenta in promovarea electorala, nu trebuie sa fie neaparat o aglomeratie vizuala de acest gen, insa la noi e clar ca oamenii nu stiau acum o saptamana faptul ca pe 5 iunie sunt alegeri. Multi oameni chiar nu sunt preocupati de politica atat de mult, chiar daca e vorba de schimbarea unui primar sau a a unui consiliu local.

Va dau un singur exemplu: ne-am dus in urma cu o saptamana intr-o piata intr-un oras din Romania, o piata mica si in momentul in care am intrat 30 de oameni, insotiti de candidatul nostru, cu pliante – insa nimeni nu avea vreun insemn electoral pe el-, reactia comerciantilor a fost sa inchida si sa plece, au crezut ca a venit ANAF-ul… Ne-am dat seama, inca o data, cat de defecta este aceasta lege…

De ce niste tricouri pe niste tineri ar fi incurcat in vreun fel? Nu cred ca era vreo problema… De aceea ne propunem ca deja in iunie sa avem niste amendamente, pentru ca altfel, pe aceeasi lege, mai mult sau mai putin, vom fi si in luna noiembrie, la alegerile generale si dupa aceea ne vom intreba cum de au castigat partide extremiste, sau cum de au castigat doar unii care probabil ca au fost stiuti de alegatori”.