Viorel Botea: Daca un elev vrea sa fie alaturi de tine, profesorul, si sa-ti apere drepturile, mi se pare ceva normal

P1120478

Presedintele PMP Braila, profesorul Viorel Botea, declara a participat si el ieri la protestul desfasurat in pauza mare la Colegiul National “Nicolae Balcescu”, unde preda. Viorel Botea a precizat astazi ca profesorii care au protestat ieri, alaturi de elevi, in tacere, fata de modul in care este finantat invatamantul romanesc, au revedicari intemeiate: “Am participat si eu, ca toti colegii, la actiunea de protest, am iesit in curte cu profesorii, cu elevii, asa cum s-a stabilit. Ca membru de sindicat voi fi mereu alaturi de colegii mei. Ei au perfecta dreptate, pentru ca intr-adevar, educatia a ramas mereu Cenusareasa bugetarilor, ca sa spun asa, si consider ca actiunile revendicative pe care sindicatul le preconizeaza in perioada urmatoare sunt perfect indreptatite. E sfarsit de an scolar si stim ca lucrurile nu sunt tocmai in regula; in orice caz, eu o sa am grija de elevii mei si o sa fac cu ei intreaga materie, indiferent daca se va intra in greva generala sau se vor face alte actiuni revendicative. Asta, in conextul in care sunt alaturi de colegii mei in actiunile lor revendicative”.

Cat priveste recomandarea transmisa ieri directorilor de scoli de catre conducerea Inspectoratului Scolar Judetean, ca profesorii sa nu foloseasca elevii in actiunile lor de protest, profesorul Botea a comentat: “Era pauza, nu era in timpul orelor. In pauza, elevul si profesorul au timp liber, adica daca un elev vrea sa fie alaturi de tine, profesorul, si sa-ti apere drepturile, mi se pare ceva normal”.

Precizam ca actiunea de protest de ieri, in care in timpul pauzei mari, elevi si profesori au iesit in curte, a fost organizata la nivel regional de structurile reprezentative ale elevilor, organizatiile reprezentative ale parintilor si organizatiile reprezentative ale salariatilor din invamantul romanesc.